Verfijnde Mokka-crème

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       ½ vanillestokje

n       1 eierdooier

n       1 eetlepel suiker

n       250gr mascarpone

n       4 eetlepels versgezette sterke koffie

n       1 à 2 eetlepels koffielikeur

n       16 Italiaanse lange vingers

n       cacaopoeder

 

Bereiding

n       Vanillestokje in lengte opensnijden en merg eruit schrapen

n       Eierdooier met suiker en vanillemerg tot een dik mengsel kloppen

n       Mascarpone en 2 eetlepels koffie erdoor spatelen en gladroeren

n       Rest koffie met likeur mengen en lange vingers ermee besprenkelen

n       In elke coupe 4 koekjes rechtop tegen de zijkant zetten

n       Crème over coupes verdelen en ±2 uur in koelkast laten opstijven

n       Voor serveren royaal met cacaopoeder bestrooien

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen