Ovenschotel met venkel |
Ingrediėnten
(4 pers) n 1 kg venkel n 4
eetlepels citroensap n zout n 30
gr bloem n 80 gr boter
of margarine n ¼
liter vleesbouillon n ¼
liter verse room n 1
bosje peterselie n 150
gr Emmentaler kaas n 350
gr gekookte ham |
|
Bereiding
vlees
n
Venkel schoonmaken, wassen en in zes parten
snijden
n
Venkelloof snipperen en apart houden
n
Partjes met zout bestrooien en met citroensap
besprenkelen
n
30 gr boter of margarine in een diepe pan laten
smelten
n
Venkel toevoegen en 20 minuten zacht laten
stoven.
n
Intussen 40 gr vetstof laten smelten en
verhitten tot ze niet meer schuimt
n
Bloem toevoegen en goed mengen
n
Aanlengen met room en bouillon, onder
voortdurend kloppen met de garde
n
Even flink laten doorkoken en de saus daarna zachtjes
gaar laten koken (10 minuten)
n
Af en toe omroeren, om aanbranden te voorkomen
n
Mengen met gehakte peterselie en venkelloof;
laten afsmaken met wat zout
n
Kaas grof raspen en ham snipperen
n
Een grote ovenschotel met de resterende vetstof
inwrijven
n
Ham in de schotel strooien, venkel erover
verdelen
n
Saus aanlengen met het kookvocht van de venkel
n
Gerecht met saus overgieten en met kaas
bestrooien
n
In een verwarmde oven (200°C) schuiven en 20
minuten laten gratineren