Mexicaanse runderlapjes

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 stengel selderij

n       1 ui

n       2 rode Spaanse pepertjes

n       2 knoflookteentjes

n       125 gr mozzarella

n       zout

n       cayennepeper

n       1 bosje koriander

n       2 rode paprika's

n       4 sneetjes rundvlees (van ongeveer 140 gr)

n       1 eetlepel boter

n       1 dl rode wijn

n       3 dl kant–en-klare groentebouillon

n       1 laurierblad

 

Bereiding vlees

n       Maak de groenten schoon en hak ze fijn

n       Schil de knoflookteentjes en druk ze door de knoflookpers

n       Snij de mozzarella in kleine blokjes

n       Doe ze samen met de groenten en de knoflook in een kom

n       Kruid met zout en cayennepeper

n       Was de korianderblaadjes, schud ze droog en doe ze in de kom

n       Maak de paprika's schoon, snij ze in de lengte in 4 gelijke stukken

n       Rooster ze 15 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven

n       Verwijder de schil als ze afgekoeld zijn

n       Leg telkens 2 paprikaschijfjes op het vlees en schep er wat vulling op

n       Rol het vlees op en steek het vast met een cocktailprikker

n       Bak de rollades kort in de boter

n       Laat ze een uurtje stoven met het laurierblad in de wijn en groentebouillon

n       Serveer met een tomatensausje

n       Smaakt heerlijk met brood, bijvoorbeeld stokbrood dat je in de oven nog even warm hebt gemaakt

 

Culinaire Kookclub Houthalen