Mexicaanse runderlapjes |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 stengel selderij n 1 ui n 2
rode Spaanse pepertjes n 2 knoflookteentjes n 125
gr mozzarella n zout n cayennepeper n 1 bosje koriander n 2
rode paprika's n 4 sneetjes rundvlees (van ongeveer 140
gr) n 1 eetlepel boter n 1
dl rode wijn n 3
dl kant–en-klare groentebouillon n 1 laurierblad |
|
Bereiding
vlees
n Maak de groenten schoon en hak ze fijn
n Schil de knoflookteentjes en druk ze door de
knoflookpers
n Snij de mozzarella in kleine blokjes
n Doe ze samen met de groenten en de knoflook in een kom
n Kruid met zout
en cayennepeper
n Was de korianderblaadjes, schud ze droog en doe ze in
de kom
n Maak de paprika's schoon, snij ze in de lengte in 4
gelijke stukken
n Rooster ze 15 minuten in een op 225°C voorverwarmde
oven
n Verwijder de schil als ze afgekoeld zijn
n Leg telkens 2 paprikaschijfjes op het vlees en schep
er wat vulling op
n Rol het vlees op en steek het vast met een
cocktailprikker
n Bak de rollades kort in de boter
n Laat ze een uurtje stoven met het laurierblad in de
wijn en groentebouillon
n Serveer met een
tomatensausje
n Smaakt heerlijk met brood, bijvoorbeeld stokbrood dat
je in de oven nog even warm hebt gemaakt