Mascarpone met kersen in chocolade

 

 

Ingrediënten

n       1 blikje of potje kersen (bruto inhoud = 350 gr) uitgelekt

n       3 eetlepels brandewijn of Cognac

n       100 gr mascarpone

n       1 eetlepel poedersuiker

n       300 ml slagroom

n       4 bitterkoekjes of amarettokoekjes

n       4 chocoladebakjes

n       100 gr pure chocolade gekoeld

n       cacaopoeder

 

Bereiding

n       Kersen met brandewijn omscheppen en laten intrekken

n       Mascarpone met brandewijn, poedersuiker en 200 ml slagroom luchtig kloppen

n       Koekjes erdoor mengen

n       Kersen over de chocoladebakjes verdelen

n       Mascarponeroom erop scheppen

n       Tot gebruik koel wegzetten

n       Rest van slagroom luchtig kloppen

n       Van chocolade met dunschiller flinters schaven

n       Chocoladebakjes op bordjes zetten

n       Slagroom eromheen scheppen en met chocoladeschaafsel garneren

n       Bestuiven met cacaopoeder

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen