Provençaalse soep |
Ingrediënten
(4 pers)
n
2 knollen venkel
n
4 tomaten
n
2 uien
n
2 teentjes knoflook
n
40 gr boter
n
2 eetlepels bloem
n
1 dl room
n
peper en zout
Bereiding
n
Maak de venkelknollen schoon en snij ze in 4 stukken
n
Laat een paar minuten blancheren in kokend water met een beetje zout.
Afgieten
n
Pel de tomaten en plet ze
n
Maak de uien schoon en snij ze in stukjes
n
Laat de boter smelten in een pan en voeg de uien toe, alsook de stukken
geblancheerde venkel
n
Bestrooi met bloem, meng door elkaar en voeg onder voortdurend roeren 1½
liter water toe
n
Doe de tomaten en de knoflook erbij
n
Breng het geheel op smaak met peper (flink met peper kruiden) en zout
n
Laat het geheel ongeveer 30 min koken op een zacht vuur
n
Doe het geheel in de mixer
n
Giet de room in de soepterrine en voeg al roerend de soep bij die goed
warm moet zijn