Provençaalse soep

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n  2 knollen venkel

n  4 tomaten

n  2 uien

n  2 teentjes knoflook

n  40 gr boter

n  2 eetlepels bloem

n  1 dl room

n  peper en zout

 

 

Bereiding

n  Maak de venkelknollen schoon en snij ze in 4 stukken

n  Laat een paar minuten blancheren in kokend water met een beetje zout. Afgieten

n  Pel de tomaten en plet ze

n  Maak de uien schoon en snij ze in stukjes

n  Laat de boter smelten in een pan en voeg de uien toe, alsook de stukken geblancheerde venkel

n  Bestrooi met bloem, meng door elkaar en voeg onder voortdurend roeren 1½ liter water toe

n  Doe de tomaten en de knoflook erbij

n  Breng het geheel op smaak met peper (flink met peper kruiden) en zout

n  Laat het geheel ongeveer 30 min koken op een zacht vuur

n  Doe het geheel in de mixer

n  Giet de room in de soepterrine en voeg al roerend de soep bij die goed warm moet zijn

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen