Coq au Riesling

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n  1 kip

n  zilveruitjes

n  paddestoelen

n  gerookt spek

n  room

n  suiker

n  stokbrood

 

 

Marinade

n  2 uien

n  2 wortelen

n  1 steel gele selder

n  laurierblad

n  tijm

n  2 teentjes knoflook

n  tak peterselie

n  geutje olie

n  fles witte wijn

n  ½ liter kippenbouillon

n  peper en zout

 

 

Bereiding marinade

n  Verdeel de kip in stukken

n  Breng de schoongemaakte en in stukken van 1 cm gesneden groenten in de kom

n  Leg daarop de stukken kip

n  Overgiet alles met de wijn en de kippenbouillon, olie, peper en zout

n  Laat in een gesloten kom gedurende een nacht marineren

 

 

Bereiding kip

n  De kip afdrogen en in een grote pan aanbraden

n  Neem de kip uit de pan en doe de groenten van de marinade in dezelfde pan

n  Laat de groenten even zweten

n  Voeg de kip en de marinade toe en laten gaar worden

n  De zilveruitjes laten glaceren in boter, water en wat suiker

n  De paddestoelen bakken in wat boter

n  Het gerookt spek eerst blancheren en dan een beetje aanbakken

n  Als de kip gaar is, het braadvocht van de kip en de verkookte marinade zeven

n  Room toevoegen en even laten inkoken

n  Daarna paddestoelen, spek, uitjes en de kip aan de saus toevoegen

n  Nog even laten sudderen

n  Opdienen met stokbrood en een goed glas Riesling

 

Culinaire Kookclub Houthalen