Coq au Riesling |
Ingrediënten
(4 pers)
n
1 kip
n
zilveruitjes
n
paddestoelen
n
gerookt spek
n
room
n
suiker
n
stokbrood
Marinade
n
2 uien
n
2 wortelen
n
1 steel gele selder
n
laurierblad
n
tijm
n
2 teentjes knoflook
n
tak peterselie
n
geutje olie
n
fles witte wijn
n
½ liter kippenbouillon
n
peper en zout
Bereiding
marinade
n
Verdeel de kip in stukken
n
Breng de schoongemaakte en in stukken van 1 cm gesneden groenten in de
kom
n
Leg daarop de stukken kip
n
Overgiet alles met de wijn en de kippenbouillon, olie, peper en zout
n
Laat in een gesloten kom gedurende een nacht marineren
Bereiding kip
n
De kip afdrogen en in een grote pan aanbraden
n
Neem de kip uit de pan en doe de groenten van de marinade in dezelfde
pan
n
Laat de groenten even zweten
n
Voeg de kip en de marinade toe en laten gaar worden
n
De zilveruitjes laten glaceren in boter, water en wat suiker
n
De paddestoelen bakken in wat boter
n
Het gerookt spek eerst blancheren en dan een beetje aanbakken
n
Als de kip gaar is, het braadvocht van de kip en de verkookte marinade
zeven
n
Room toevoegen en even laten inkoken
n
Daarna paddestoelen, spek, uitjes en de kip aan de saus toevoegen
n
Nog even laten sudderen
n
Opdienen met stokbrood en een goed glas Riesling