Gevulde champignons

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       8 grote champignons

n       1 middelgrote vleestomaat

n       2 eetlepels broodkruim

n       1 ei. losgeklopt

n       2 eetlepels gehakte peterselie

n       2 teentjes knoflook, geperst

n       peper en zout

n       boter

 

Bereiding

n       Borstel de champignons droog schoon

n       Breek de stelen eraf en hak die zeer fijn

n       Snij de gepelde tomaat in heel kleine blokjes

n       Vermeng die met de gehakte champignonstelen, het broodkruim, het losgeklopt ei, peterselie en geperst knoflook

n       Breng op smaak met peper en zout

n       Vul de champignons met dit mengsel en schik ze in een ovenschotel

n       Leg er een nootje boter op

n       Zet ze in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 20 minuten

n       Serveer met een frisse groene salade

 

Culinaire Kookclub Houthalen