Zalmfilets met kervelsaus |
Kervel
n
Tuinkervel, soepkervel,
stekelzaad of tamme kervel is een aromatisch kruid met een anijsachtige geur en
smaak. Het kan bijna het hele jaar door gezaaid en gekweekt worden, in pot of in
volle grond. U kunt kervel meekoken, vb. in kervelsoep, maar bij warme
gerechten en in sauzen is het toch aangewezen de kervel net voor het opdienen
toe te voegen. Kervel past bij veel gerechten en is decoratief als afwerking.
n
Roomse kervel is winterhard en
heeft een varenachtig uitzicht. Het is een goede vervanger voor gewone kervel
en heeft een intensere anijsgeur. Een andere naam is Spaanse kervel od
doorlevende kervel.
Ingrediënten
(4 pers) n Solo Culinesse n 1 sjalotje n 4 zalmfilets (150 gr elk) n 1 dl droge vermout n 3 dl visbouillon n peper en zout n
w dl room n
1 takje
peterselie n 1 takje dragon n 25 gr verse kervel |
|
Bereiding
n
Verwarm
een oven voor op 200°C
n
Strijk
een ovenschotel in met Solo Culinesse
n
Pel en snipper het sjalotje
n
Strooi
de snipper s in de ovenschotel en leg er de zalmfilets op
n
Overgiet
met de vermout en de bouillon
n
Kruid
met peper en (zee-)zout
n
Dek
af met alufolie met antiaanbaklaag
n
Zet 20 minuten in de oven
n
Controleer
de gaarheid van de zalm
n
Haal
de filets uit de schotel en houd warm
n
Giet
het vocht door een zeef in een steelpannetje en laat even inkoken
n
Voeg
de room toe, laat inkoken tot sausdikte en breng op smaak
n
Spoel,
pluk en droog ondertussen de groene kruiden en hak ze
n
Houd
wat kervel apart (zie tip)
n
Voeg
de kruiden net voor het opdienen bij de saus
n
Dien
op met groene boontjes, spinazie of broccoli en een gekookt aardappeltje,
deegwaren of rijst
n Werk af met verse (roomse) kervel