Warme appeltjes met Roquefort

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 appels (Jonagold)

n       2 dl droge witte wijn

n       3 eetlepels vloeibare honing

n       4 gedroogde vijgen

n       150 gr Roquefort

n       appelboor

 

 

Bereiding

n       Met appelboor klokhuizen uit appels boren

n       Appels schillen en in dunne schijven snijden

n       In pan wijn met honing aan de kook brengen

n       Appelschijven erin leggen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes koken, halverwege voorzichtig omscheppen

n       Appel uit pan op groot plat bord scheppen

n       Achtergebleven stoofvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten tot siroop inkoken

n       Intussen vijgen in reepjes snijden

n       Vijgen door siroop scheppen

n       Siroop over appel schenken en tot gebruik laten afkoelen

n       Appelschijven met vijgen en siroop over vier borden verdelen

n       Kaas erover verkruimelen

 

Wijntip

n       Bij het pittige van de blauwe schimmelkaas en het zoetzure van de appel smaakt een fris zoete witte wijn verrukkelijk vb.Moezelland Riesling Spätlese maakt dit dessert helemaal af

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen