Gegratineerde Chaumes op een bedje van sla

 

Ingrediënten (6 pers)

n       ½ krop friséesla

n       ½ krop eikenbladsla

n       ½ eetlepel citroensap

n       2 eetlepels (noten)olie

n       (versgemalen) zwarte peper

n       50 g pistachenootjes, 250 g Chaumes (Franse kaas)

 

 

Voorbereiding

n       Friséesla wassen, uitslaan en in stukken scheuren

n       Eikenbladsla wassen uitslaan en in smalle reepjes snijden

n       In kom citroensap en olie tot dressing kloppen

n       Op smaak brengen met peper

n       Pistache nootjes pellen en grof hakken

n       Chaumes in 6 gelijke plakken snijden en op bakplaat leggen

 

Bereiding

n       Grill voorverwarmen op hoogste stand

n       Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven

n       Kaas in ca. 1 à 2 minuten iets laten kleuren

n       Op 6 borden in midden wat friséesla leggen

n       Daarop klein bergje van reepjes eikenbladsla leggen

n       Pistachenootjes erover verdelen

n       Dressing erover sprenkelen

n       Gegratineerde Chaumes op salade leggen

 

Wijnsuggestie

n       Chaumes is een zacht smakende kaas. Door het gratineren wordt hij echter pittiger van smaak. Daardoor kunt u er heel goed een volle, ronde, rode wijn bij schenken, zoals de Bordeaux Supérieur, La Rose Belair. Serveertemperatuur: 16°C

 

Culinaire Kookclub Houthalen