Gegratineerde Chaumes op een bedje van sla |
Ingrediënten
(6 pers) n ½ krop friséesla n ½ krop eikenbladsla n ½ eetlepel
citroensap n 2 eetlepels
(noten)olie n (versgemalen)
zwarte peper n 50 g
pistachenootjes, 250 g Chaumes (Franse kaas) |
|
Voorbereiding
n Friséesla wassen,
uitslaan en in stukken scheuren
n Eikenbladsla wassen
uitslaan en in smalle reepjes snijden
n In kom citroensap en
olie tot dressing kloppen
n Op smaak brengen met
peper
n Pistache nootjes
pellen en grof hakken
n Chaumes in 6 gelijke
plakken snijden en op bakplaat leggen
Bereiding
n
Grill voorverwarmen op hoogste stand
n Bakplaat ca. 10 cm
onder hete grill schuiven
n Kaas in ca. 1 à 2
minuten iets laten kleuren
n Op 6 borden in midden
wat friséesla leggen
n Daarop klein bergje
van reepjes eikenbladsla leggen
n Pistachenootjes
erover verdelen
n Dressing erover
sprenkelen
n Gegratineerde Chaumes
op salade leggen
Wijnsuggestie
n
Chaumes is een zacht smakende kaas. Door het gratineren
wordt hij echter pittiger van smaak. Daardoor kunt u er heel goed een volle,
ronde, rode wijn bij schenken, zoals de Bordeaux Supérieur, La Rose Belair.
Serveertemperatuur: 16°C