Lamskroon met Roquefort en groene appels

 

Ingrediënten (4 pers)

n       5 groene appels(vb. Granny Smith)

n       Solo

n       200 gr Roquefort

n       4 x 175 gr lamskroon

n       peper en zout

n       1 dl rundsfond

n       scheutje room

n       200 gr tuinkers

 

Bereiding

n       Verwarm de oven op 220°C

n       Was 4 appels en verwijder met een appelboor het klokhuis

n       Vul de appels met wat Solo en een beetje Roquefort

n       Reinig de lamskroontjes: verwijder het vet, de vliesjes en de vleesrestjes van de beentjes met een scherp mesje (of vraag dit aan uw slager)

n       Doe flink wat Solo in een pan

n       Verwarm tot de Solo goudbruin is en leg de kroontjes in de pan

n       Bak op een fel vuur even kort aan alle zijden aan

n       Kruid daarna met peper en zout

n       Zet de appels in een ovenschotel en zet ze 15 minuten in de oven

n       Zet na 8 minuten de lamskroontjes erbij in een aparte schotel

n       Haal ze uit de oven zodra ze gaar zijn en leg ze op een schotel

n       Houd warm

n       Zet de pan terug op het vuur, laat loskoken met een beetje rundsfond

n       Rasp de overblijvende appel erin

n       Voeg de rest van de Roquefort toe en laat smelten

n       Roer de saus goed door  en voeg indien nodig een scheutje room toe

n       Was de tuinkers en laat uitlekken

n       Giet de saus als een spiegel op de borden

n       Schik een appel en een lamskroontje op het bord en leg er wat tuinkers bij

n       Hier past een in de pan gebakken aardappel bij, in zijn geheel of in schijfjes

 

Culinaire Kookclub Houthalen