Lamskroon
met Roquefort en groene appels |
Ingrediënten
(4 pers) n 5 groene appels(vb. Granny Smith) n Solo n 200 gr Roquefort n 4 x 175 gr lamskroon n peper en zout n 1 dl rundsfond n scheutje room n 200 gr tuinkers |
|
Bereiding
n Verwarm de oven op 220°C
n Was 4 appels en verwijder met een
appelboor het klokhuis
n Vul de appels met wat Solo en een
beetje Roquefort
n Reinig de lamskroontjes: verwijder het
vet, de vliesjes en de vleesrestjes van de beentjes met een scherp mesje (of
vraag dit aan uw slager)
n Doe flink wat Solo in een pan
n Verwarm tot de Solo goudbruin is en
leg de kroontjes in de pan
n Bak op een fel vuur even kort aan
alle zijden aan
n Kruid daarna met peper en zout
n Zet de appels in een ovenschotel en
zet ze 15 minuten in de oven
n Zet na 8 minuten de lamskroontjes
erbij in een aparte schotel
n Haal ze uit de oven zodra ze gaar
zijn en leg ze op een schotel
n Houd warm
n Zet de pan terug op het vuur, laat
loskoken met een beetje rundsfond
n Rasp de overblijvende appel erin
n Voeg de rest van de Roquefort toe en
laat smelten
n Roer de saus goed door en voeg indien nodig een scheutje room toe
n Was de tuinkers en laat uitlekken
n Giet de saus als een spiegel op de
borden
n Schik een appel en een lamskroontje
op het bord en leg er wat tuinkers bij
n Hier past een in de pan gebakken
aardappel bij, in zijn geheel of in schijfjes