Aardbeienmousse

 

Ingrediënten (4 pers)

n       500 gr aardbeien

n       Griekse yoghurt

n       Fijne suiker

n       Slagroom

n       vanillesuiker

 

 

Bereiding

n       Snij 100 gr aardbeien in stukjes en verdeel ze over 4 hoge glazen

n       Pureer met de staafmixer of de keukenrobot 400 gr aardbeien

n       Vermeng ¾ van de puree met de Griekse yoghurt en (eventueel) 1 eetlepel fijne suiker

n       Klop 1 dl room stijf met 1 zakje vanillesuiker

n       Spatel de slagroom luchtig door de yoghurt-vruchtenmousse

n       Verdeel over de glazen

n       Werk af met een laagje pure aardbeienpuree, eventueel met een toefje slagroom en een halve aardbei

n       Zet een ½ uur in de koelkast om op te stijven

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen