Asperges in lenteduo |
Om tot een geslaagde harmonie van lentesmaken te komen: meng het zoete van
jonge doperwten, het pittig-bittere van groene asperges en het zachte van witte
asperges
Ingrediënten
(6 pers) n 1 kg verse
doperwtjes n 200 gr groene
asperges n 300 gr witte
Mechelse asperges n 1 busseljonge
pijpajuintjes n 1 tuiltje groene
pepermunt n 30 gr boter n 20 cl dikke verse
room n 1 snuifje
poedersuiker n zout, witte peper
van de molen |
|
Bereiding
n Peul de erwtjes
n Schil de asperges en
snijd ze in stukjes van 3 cm
n Houd de koppen apart
n Verwijder de wortels
en de pijpjes van de ajuintjes, maar laat een stukje groen
n Schil de ajuintjes
maar laat ze heel
n Kook de erwtjes een
twintigtal minuten in gezouten kokend water
n Voeg er halverwege de
kooktijd de ajuintjes en de stukjes asperges aan toe
n Voeg de aspergekoppen
pas op het laatst toe, vijf minuten vóór het einde van kooktijd
n Laat de verse room
inkoken tot de helft
n Laat de helft van de
boter smelten in een anti-kleefpan op matig vuur
n Fruit de groenten
kort
n Voeg de ingekookte
room toe, peper, zout en poedersuiker
n Voeg, weg van het
vuur, de rest van de boter en de fijngehakte pepermuntblaadjes toe
Presentatie
n Serveer rechtstreeks
op het bord als voorgerecht, of met sneetjes wit vlees of kip