Venkelrolletjes met gehakt en krieltjes

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       400 gr venkel

n       ½ citroen

Ingrediënten voor de vulling

n       500 gr gehakt (lams- of gemengd gehakt)

n       100 gr schapenkaas (type feta)

n       1 ei

n       3 tomaten

n       2 teentjes knoflook

n       1 bosje gladde peterselie

n       1 koffielepel korianderzaadjes

n       peper en zout

n       vetstof en bakpapier

 

Bereiding

n       Snij de venkel overlangs in plakken (zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen)

n       Kook de groente gedurende 1 min in ruim water met een snuifje zout en citroensap

n       Laat ze schrikken in koud water

n       Laat uitlekken

n       Snij de gepelde en ontpitte tomaten in stukjes

n       Hak de peterselie

n       Plet de knoflook

n       Verkruimel de kaas

n       Vermeng met het gehakt en het ei

n       Kruid met de licht geplette korianderzaadjes, peper en zout

n       Bestrijk 8 vellen bakpapier met olie

n       Verdeel de venkelplakken zo over 4 vellen bakpapier dat ze mekaar overlappen

n       Verdeel er de vulling over

n       Rol op, met het papier er omheen

n       Verpak elk rolletjes in een tweede vel bakpapier

n       Draai de uiteinden toe (zoals een snoepje)

n       Leg de rolletjes op de bakplaat

n       Zet ze gedurende 25 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven

n       Ook lekker met koolrabi, wortelen of courgette (met een dunschiller in brede slierten getrokken)

 

Culinaire Kookclub Houthalen