Venkelrolletjes
met gehakt en krieltjes |
Ingrediënten
(4 pers) n 400 gr venkel n ½ citroen Ingrediënten
voor de vulling n 500 gr gehakt (lams- of gemengd
gehakt) n 100 gr schapenkaas (type feta) n 1 ei n 3 tomaten n 2 teentjes knoflook n 1 bosje gladde peterselie n 1 koffielepel korianderzaadjes n peper en zout n vetstof en bakpapier |
|
Bereiding
n Snij de venkel overlangs in plakken (zorg ervoor dat
ze niet uit elkaar vallen)
n Kook de groente gedurende 1 min in ruim water met een
snuifje zout en citroensap
n Laat ze schrikken in koud water
n Laat uitlekken
n Snij de gepelde en ontpitte tomaten in stukjes
n Hak de peterselie
n Plet de knoflook
n Verkruimel de kaas
n Vermeng met het gehakt en het ei
n Kruid met de licht geplette
korianderzaadjes, peper en zout
n Bestrijk 8 vellen bakpapier met olie
n Verdeel de venkelplakken zo over 4
vellen bakpapier dat ze mekaar overlappen
n Verdeel er de vulling over
n Rol op, met het papier er omheen
n Verpak elk rolletjes in een tweede
vel bakpapier
n Draai de uiteinden toe (zoals een
snoepje)
n Leg de rolletjes op de bakplaat
n Zet ze gedurende 25 minuten in de op
200°C voorverwarmde oven
n Ook lekker met koolrabi, wortelen of
courgette (met een dunschiller in brede slierten getrokken)