Bladerdeegster met cappuccinoroom en mango

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 plakjes roomboterbladerdeeg

n       2 eetlepels fijne tafelsuiker

n       1 eetlepel geschaafde amandelen

n       1 mango (ca 400 gr)

n       1 zakje kant-en-klare cappuccinopoeder (12.5 gr Nescafé)

n       1/8 liter slagroom

n       4 eetlepels poedersuiker

n       ½ zakje slagroomversteviger (à 10gr)

n       ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

n       uitsteekvorm (ster) van ca 10cm doorsnede

n       keukenmachine

 

Bereiding

n       Oven voorverwarmen op 200°C

n       Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien

n       Bakplaat invetten

n       Uit elk plakje bladerdeeg 1 ster steken

n       Bladerdeegsterren op bakplaat leggen en bestrooien met tafelsuiker en amandelen

n       Sterren in midden van oven in ca 15 minuten goudbruin en gaar bakken

n       Sterren op taartrooster laten afkoelen

n       Mango schillen en vruchtvlees in dunne plakken van pit afsnijden

n       6 mooie plakken in lengte halveren en achterhouden voor garnering

n       Rest van vruchtvlees in keukenmachine pureren

n       Cappuccinopoeder door 2 eetlepels mangopuree roeren (rest van mangopuree wordt niet gebruikt)

n       In kom slagroom met 2 eetlepels poedersuiker en slagroomversteviger stijfkloppen

n       Mango-cappuccinomengsel er luchtig doorscheppen

n       Ca 1 uur afgedekt in koelkast zetten

n       Bladerdeegsterren overlangs doorsnijden

n       Onderste helften op 4 bordjes leggen

n       Cappuccinoroom erover verdelen

n       Mangoplakken in waaiervorm zo rangschikken dat plakken aan één zijde iets uitsteken

n       Bovenkanten van bladerdeegsterren erop zetten en bestrooien met rest van poedersuiker

 

 

Wijntip

n       In een zoete creamsherry (Conqueror) proeft u iets van noten, van chocolade en soms van mokka. Smaken die precies passen bij dit dessert.

 

 

Tip

n       Als u geen steruitsteekvorm hebt, kunt u een ster tekenen op dik karton, uitknippen en als sjabloon gebruiken

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen