Gele paprikasoep met zalmreepjes

 

Ingrediënten (4 pers)

n       450 gr gele paprika’s

n       3 sjalotjes

n       2 teentjes knoflook

n       1 pakje gerookte zalm (100 gr)

n       2 takjes koriander

n       2 visbouillonblokjes

n       zout

n       cayennepeper

n       1 bekertje zure room (125 ml)

n       staafmixer of keukenmachine

 

 

Bereiding

n       Paprika’s wassen, schoonmaken en in stukjes snijden

n       De sjalotjes pellen en grof hakken

n       Knoflook pellen en grof hakken

n       In een pan 250 ml water met de paprika, sjalot en knoflook aan de kook brengen en afgedekt ca gedurende 10 minuten laten koken

n       Intussen de zalm in fijne reepjes snijden

n       Koriander fijn knippen

n       Met staafmixer of in keukenmachine paprika met vocht pureren

n       Boven pan door zeef wrijven

n       ½ liter water toevoegen en aan de kook brengen

n       Bouillontabletten erboven verkruimelen en al roerend oplossen

n       Soep afgedekt ca 5 minuten laten doorkoken

n       Op smaak brengen met zout en cayennepeper

n       Van het vuur af de zure room met staafmixer door soep roeren

n       Soep over 4 borden verdelen

n       Zalmreepjes en koriander erin strooien

 

Culinaire Kookclub Houthalen