Bospaddestoelenvelouté met springkrabstaartjes

 

Deze bijzonder fijne roomsoep past uitstekend bij een feestelijk wild- of eindejaarsMenu

 

Ingrediënten (4 pers)

n       300 gr bospaddestoelen (diepvries, Ringis of vers in het seizoen)

n       1 soepkop springkrabstaartjes (diepvries, Kelvin)

n       400 ml wildfond

n       1 ui

n       2 eierdooiers

n       1½ dl  room

n       1½ eetlepels bloem

n       1 eetlepel boter

n       peper en zout

 

 

Voorbereiding

n       Laat de springkrabstaartjes ontdooien en dep ze droog

 

Bereiding

n       Laat de boter smelten en doe er de gesnipperde ui in

n       Laat glazig worden

n       Voeg de diepgevroren bospaddestoelen toe en laat even bakken

n       Roer om en strooi er de bloem over

n       Leng aan met de wildfond en eventueel water

n       Laat 15 minuten zacht koken

n       Hou een 6-tal paddestoelen opzij

n       Mix de soep zeer fijn

n       Voeg de springkrabstaarten toe en laat ze zachtjes verwarmen

n       Roer de eierdooiers door de soep

 

Afwerking

n       Snij de overgehouden stukjes bospaddestoel in stukjes en doe ze bij de soep

n       Strooi wat fijngesneden peterselie over de borden en geef er schijfjes stokbrood bij

 

Kooktip

n       Voor het garnituur kunt U in de plaats van de springkrabstaartjes ook in zeer fijne reepjes gesneden bayonnehesp gebruiken of gedroogd bergvlees (Grison)

 

Culinaire Kookclub Houthalen