Bospaddestoelenvelouté met springkrabstaartjes |
Deze
bijzonder fijne roomsoep past uitstekend bij een feestelijk wild- of
eindejaarsMenu
Ingrediënten
(4 pers) n 300 gr
bospaddestoelen (diepvries, Ringis of vers in het seizoen) n 1 soepkop
springkrabstaartjes (diepvries, Kelvin) n 400 ml wildfond n 1 ui n 2 eierdooiers n 1½ dl room n 1½ eetlepels bloem n 1 eetlepel boter n peper en zout |
|
Voorbereiding
n Laat de
springkrabstaartjes ontdooien en dep ze droog
Bereiding
n Laat de boter smelten
en doe er de gesnipperde ui in
n Laat glazig worden
n Voeg de diepgevroren
bospaddestoelen toe en laat even bakken
n Roer om en strooi er
de bloem over
n Leng aan met de
wildfond en eventueel water
n Laat 15 minuten zacht koken
n Hou een 6-tal paddestoelen opzij
n Mix de soep zeer fijn
n Voeg de springkrabstaarten toe en
laat ze zachtjes verwarmen
n Roer de eierdooiers door de soep
Afwerking
n Snij de overgehouden
stukjes bospaddestoel in stukjes en doe ze bij de soep
n Strooi wat
fijngesneden peterselie over de borden en geef er schijfjes stokbrood bij
Kooktip
n Voor het garnituur
kunt U in de plaats van de springkrabstaartjes ook in zeer fijne reepjes
gesneden bayonnehesp gebruiken of gedroogd bergvlees (Grison)