Witloofroomsoep
met garnalen |
Een feestelijk een fijne soep die klaar is in een handomdraai.
Deze
bijzonder fijne roomsoep past uitstekend bij een feestelijk wild- of
eindejaarsMenu
Ingrediėnten
(6 pers) n 500 gr witloof n 100 g
Noordzeegarnalen (diepvries, Kelvin) n 4 eetlepels bloem
(afgestreken) n 2
witteselderstengels n 1 ui n 1½ liter
kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1½ liter heet water) n 1 dl room (Galaxi) n 1 eierdooier n 2 eetlepels boter n 2 eetlepels
fijngesnipperde peterselie |
|
Voorbereiding
n Laat de garnalen
gedurende 30 minuten ontdooien op kamertemperatuur en dep ze droog
Bereiding (40 minuten)
n Laat 2 eetlepels
boter smelten in een grote kookpan
n Laat er de
fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de in stukken gesneden selder en
witloof toe
n Laat 10 minuten
zachtjes stoven
n Bestrooi met 4
eetlepels bloem en roer om
n Giet er, al roerend,
de kippenbouillon bij
n Laat 20 minuten
zachtjes koken
n Mix de witloofsoep
heel fijn
n Doe er de ontdooide
garnalen bij en laat nog 1 minuut doorwarmen
n In een soepterrine
klopt u de eierdooier los, samen met de room en de fijngesnipperde peterselie
n Giet er de soep bij
en meng goed dooreen
n Dien onmiddellijk op
en geef er stukjes stokbrood bij of fijne sneetjes bruin brood
Kooktips
n Voor een nog fijnere
presentatie, houdt u wat garnalen en peterselie over en verdeelt u die als
versiering over de soep en de borden
n Voor de liefhebbers:
u kunt de garnalen vervangen doorfijne stukjes krab
n Witloofroomsoep
'natuur' is ook heel lekker: als garnituur kunt u dan 1 stronk witloof heel
fijn snijden en 2 ą 3 minuten laten stoven in wat boter
n Tot en met het mixen
kunt u deze soep vooraf bereiden. Zo hebt u ze op het moment zelf enkel nog af
te werken
n Als u een restje
roomsoep wilt opwarmen, moet u zorgen dat ze niet gaat koken, want dan kan ze
schiften