Witloofroomsoep met garnalen

 

Een feestelijk een fijne soep die klaar is in een handomdraai.

Deze bijzonder fijne roomsoep past uitstekend bij een feestelijk wild- of eindejaarsMenu

 

Ingrediėnten (6 pers)

n       500 gr witloof

n       100 g Noordzeegarnalen (diepvries, Kelvin)

n       4 eetlepels bloem (afgestreken)

n       2 witteselderstengels

n       1 ui

n       1½ liter kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1½ liter heet water)

n       1 dl room (Galaxi)

n       1 eierdooier

n       2 eetlepels boter

n       2 eetlepels fijngesnipperde peterselie

 

 

Voorbereiding

n       Laat de garnalen gedurende 30 minuten ontdooien op kamertemperatuur en dep ze droog

 

Bereiding (40 minuten)

n       Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan

n       Laat er de fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de in stukken gesneden selder en witloof toe

n       Laat 10 minuten zachtjes stoven

n       Bestrooi met 4 eetlepels bloem en roer om

n       Giet er, al roerend, de kippenbouillon bij

n       Laat 20 minuten zachtjes koken

n       Mix de witloofsoep heel fijn

n       Doe er de ontdooide garnalen bij en laat nog 1 minuut doorwarmen

n       In een soepterrine klopt u de eierdooier los, samen met de room en de fijngesnipperde peterselie

n       Giet er de soep bij en meng goed dooreen

n       Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood bij of fijne sneetjes bruin brood

 

Kooktips

n       Voor een nog fijnere presentatie, houdt u wat garnalen en peterselie over en verdeelt u die als versiering over de soep en de borden

n       Voor de liefhebbers: u kunt de garnalen vervangen doorfijne stukjes krab

n       Witloofroomsoep 'natuur' is ook heel lekker: als garnituur kunt u dan 1 stronk witloof heel fijn snijden en 2 ą 3 minuten laten stoven in wat boter

n       Tot en met het mixen kunt u deze soep vooraf bereiden. Zo hebt u ze op het moment zelf enkel nog af te werken

n       Als u een restje roomsoep wilt opwarmen, moet u zorgen dat ze niet gaat koken, want dan kan ze schiften

 

Culinaire Kookclub Houthalen