Vruchtencrumble

 

Lekker fruit onder een heerlijk krokant jasje….

Het is bovendien snel klaar: 10 minuten en u schuift dit nagerecht in de oven.

 

Crumble is een heerlijk Engels nagerecht, heel makkelijk te maken. Er kunnen alle mogelijke vruchten voor gebruikt worden (peren, appels, rode vruchten, abrikozen, ...). Met het lekkere krokante kruimeldeeg kunt u ook een gewone fruittaart bedekken. Crumble is zowel lauw als koud lekker

 

Ingrediënten (4 pers)

n       400 gr vruchten (bv. 2 peren, 2 appels, ˝ banaan)

n       het sap van ˝ citroen

n       6 eetlepels rietsuiker

n       75 gr bloem

n       75 gr boter

n       ± 70 gr speculaas (± 8 koekjes)

n       vanille-ijs

 

Bereiding - 10 min. + 25 min. in de oven

n       Verkruimel de speculaas

n       Voeg er de bloem, 3 eetlepels rietsuiker en de in nootjes verdeelde boter bij

n       Kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa of meng met de keukenrobot

n       Snij het geschilde fruit in stukjes en besprenkel met citroensap

n       Doe het fruit in een ovenschotel en strooi er 3 eetlepels rietsuiker over

n       Verdeel er het speculaasmengsel over

n       Schuif gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C

 

Afwerking

n       Dien lauw op met een bolletje vanille-ijs

 

Kooktip

n       U kunt ook ander fruit naar keuze gebruiken

n       Voor de liefhebbers: voeg 3 eetlepels gemalen nootjes bij de speculaaskruimels

 

Menutip – Menu ‘op z'n Engels'

n       Zalm met geglaceerde groenten in een fijne kruidensaus

n       Lamsbout met kruiden en rijst met rozijntjes

n       Vruchtencrumble

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen