Trio hapjes van Mechelse Koekoek |
Kipkrokantjes |
Ingrediënten
(8 pers) n 75 gr boter n 1 flinke ui,
fijngesnipperd n 75 gr bloem n 2 eieren n 2½ dl bouillon n 350 gr gaar
kippenvlees, gemalen n 1 eetlepel
citroensap n 1 eetlepel gehakte
peterselie n peper en zout Ingrediënten voor het paneren
n bloem n 1 eiwit n paneermeel |
|
Bereiding - 20 minuten +
enkele uren in de koelkast
n Stoof de gesnipperde
ui in de boter
n Voeg de bloem toe en
roer er beetje bij beetje de bouillon door
n Voeg er de eieren aan
toe wanneer het mengsel ingedikt is
n Doe er het
kippenvlees, citroensap en peterselie bij
n Breng op smaak met
peper en zout
n Spreid het mengsel uit op een
schotel en laat koud worden
n Rol er balletjes van
n Haal ze door de bloem, eiwit en
paneermeel
n Frituur de krokantjes vlak voor het
serveren en laat ze uitlekken op keukenpapier
Kippenmousse |
Ingrediënten
(8 pers) n 100 gr gaar
kippenvlees, gemalen n 2 dl room n peper en zout n 1 theelepel Worcestershiresaus n 1 eetlepel cognac |
|
Bereiding – 10 minuten + 1 uur
opstijven in de koelkast
n Kruid het kippenvlees
met peper en zout
n Klop de roomhalf op
met de Worcestershiresaus en de cognac
n Vermeng met het
kippenvlees en laat opstijven in de koelkast
n Vorm met twee lepels
quenelles van de mousse
n Serveer ze met
rondjes geroosterd brood
Kippenragout |
Ingrediënten
(8 pers) n 1 wortel, in kleine
stukjes n ½ courgette, in
kleine stukjes n olijfolie n 50 gr boter n 50 gr bloem n 2 dl kippenbouillon n 1 dl
room n 1 gare filet van de
kip n gehakte peterselie n kant-en-klare bladerdeegpasteitjes n peper en zout |
|
Bereiding - 15 minuten
n Stoof de wortel- en
de courgetteblokjes in wat olijfolie. Kruid met peper en zout
n Snij de kipfilet zeer
fijn
n Maak een roux van
boter, bloem en kippenbouillon
n Voeg er de room, het
kippenvlees, de groenteblokjes en de gehakte peterselie aan toe
n Verwarm de pasteitjes vlak voor het
serveren in de oven en vul ze met de opgewarmde ragout
|