Broccoliroomsoep met bospaddestoelen

 

Een eenvoudig recept dat zoet en pittig op een heerlijke manier combineert

 

Ingrediënten (4 pers)

n       300 gr broccoli

n       zout

n       4 dl groentebouillon

n       100 gr kleine bospaddestoelen

n       1 theelepel olijfolie

n       versgemalen peper

n       ½ dl droge witte wijn

n       nootmuskaat

n       75 gr zure room

 

Bereiding (25 minuten)

n       Maak de broccoli schoon en spoel ze

n       Blancheer de roosjes 3 minuten in gezouten water

n       Hou ze apart

n       Breng de overige broccoli aan de kook en laat 15 minuten zacht koken

n       Wrijf de paddestoelen droog schoon

n       Bak ze snel in de hete olie

n       Kruid met peper en zout

n       Mix de soep, kruid met peper, zout en muskaatnoot en doe er de wijn bij

n       Verdeel de soep over voorverwarmde borden

n       Werk af met de broccoliblaadjes, paddestoelen en een toefje zure room

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen