Broccoliroomsoep
met bospaddestoelen |
Een eenvoudig recept dat zoet en pittig op een heerlijke manier combineert
Ingrediënten
(4 pers) n 300 gr broccoli n zout n 4 dl
groentebouillon n 100 gr kleine
bospaddestoelen n 1 theelepel
olijfolie n versgemalen peper n ½ dl droge witte
wijn n nootmuskaat n 75 gr zure room |
|
Bereiding (25
minuten)
n Maak de broccoli
schoon en spoel ze
n Blancheer de roosjes 3 minuten in
gezouten water
n Hou ze apart
n Breng de overige broccoli aan de
kook en laat 15 minuten zacht koken
n Wrijf de paddestoelen droog schoon
n Bak ze snel in de hete olie
n Kruid met peper en zout
n Mix de soep, kruid met peper, zout
en muskaatnoot en doe er de wijn bij
n Verdeel de soep over voorverwarmde
borden
n Werk af met de broccoliblaadjes,
paddestoelen en een toefje zure room