Krokante
mandjee met geitenkaas en raketsla |
Ingrediënten
(4 pers) n
8 vellen fillodeeg n
1 rode ui n
1 theelepel kandijsuiker n
2 eetlepels rode port n
100 gr raketsla n
50 gr gepelde walnoten n
60 gr verse geitenkaas n
1 eetlepel walnootolie n
1 theelepel honing n
2 eetlepels witte balsamicoazijn n
versgemalen peper n zout |
|
Bereiding (35 minuten +
afkoelen)
n Snij uit de vellen
deeg cirkels van 13 cm diameter
n Leg telkens 2 vellen
op elkaar in een brioche- of muffinvormpje van 8 cm diameter
n Bestrijk ze eventueel
met water
n Zet ze 6 minuten in
een voorverwarmde oven van 200° C en laat afkoelen
n Pel de ui, halveer
hem en snij in dunne ringen
n Doe ze met de suiker
in een anti-aanbakpan en laat even karameliseren
n Giet er de port bij
en laat zachtjes inkoken tot het vocht verdwenen is
n Spoel en droog de sla
n Hak de noten grof en
rooster ze even in een anti-aanbakpan
n Verbrokkel de
geitenkaas
n Meng de uien met de
noten, kaas en sla en vul er de fillomandjes mee
n Meng olie, azijn en
honing, kruid met peper en zout naar smaak en lepel wat van de dressing over de
salade