Krokante mandjee met geitenkaas en raketsla

 

Ingrediënten (4 pers)

n       8 vellen fillodeeg

n       1 rode ui

n       1 theelepel kandijsuiker

n       2 eetlepels rode port

n       100 gr raketsla

n       50 gr gepelde walnoten

n       60 gr verse geitenkaas

n       1 eetlepel walnootolie

n       1 theelepel honing

n       2 eetlepels witte balsamicoazijn

n       versgemalen peper

n       zout

 

Bereiding (35 minuten + afkoelen)

n       Snij uit de vellen deeg cirkels van 13 cm diameter

n       Leg telkens 2 vellen op elkaar in een brioche- of muffinvormpje van 8 cm diameter

n       Bestrijk ze eventueel met water

n       Zet ze 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C en laat afkoelen

n       Pel de ui, halveer hem en snij in dunne ringen

n       Doe ze met de suiker in een anti-aanbakpan en laat even karameliseren

n       Giet er de port bij en laat zachtjes inkoken tot het vocht verdwenen is

n       Spoel en droog de sla

n       Hak de noten grof en rooster ze even in een anti-aanbakpan

n       Verbrokkel de geitenkaas

n       Meng de uien met de noten, kaas en sla en vul er de fillomandjes mee

n       Meng olie, azijn en honing, kruid met peper en zout naar smaak en lepel wat van de dressing over de salade

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen