Erwtensoep
met spekschuim |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 preistengel n 1 ui n klontje boter n 150 g erwtjes
(diepvries) n ½ liter
gevogeltebouillon n 1 laurierblad n
25 ml melk n
75 ml room n 30 gr gerookt spek n peper en zout |
|
Bereiding (30 minuten
+ afkoelen)
n Stoof de gesnipperde
ui en prei onder deksel in de boter aan
n Overgiet met de
bouillon en breng aan de kook
n Doe er de erwtjes en
het laurierblad bij en laat alles 20 minuten rustig koken
n Mix de soep en wrijf
ze door een zeef
n Kruid ze naar smaak
bij met peper en zout
n Hou ze warm
n Kook de melk even op
met het gerookt spek
n Laat afkoelen en giet
door een zeef
n Roer de room erdoor
en klop de vloeistof luchtig tot schuim
n Verdeel het soepje
over glazen of kommetjes en giet er een laagje koud schuim overheen