Erwtensoep met spekschuim

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 preistengel

n       1 ui

n       klontje boter

n       150 g erwtjes (diepvries)

n       ½ liter gevogeltebouillon

n       1 laurierblad

n       25 ml melk

n       75 ml room

n       30 gr gerookt spek

n       peper en zout

Bereiding (30 minuten + afkoelen)

n       Stoof de gesnipperde ui en prei onder deksel in de boter aan

n       Overgiet met de bouillon en breng aan de kook

n       Doe er de erwtjes en het laurierblad bij en laat alles 20 minuten rustig koken

n       Mix de soep en wrijf ze door een zeef

n       Kruid ze naar smaak bij met peper en zout

n       Hou ze warm

n       Kook de melk even op met het gerookt spek

n       Laat afkoelen en giet door een zeef

n       Roer de room erdoor en klop de vloeistof luchtig tot schuim

n       Verdeel het soepje over glazen of kommetjes en giet er een laagje koud schuim overheen

 

Culinaire Kookclub Houthalen