Gestoofd winterfruit met kaneel en vanille

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 appels (golden)

n       2 rijpe peren

n       4 gedroogde abrikozen

n       6 eetlepels witte rozijnen

n       1 dl droge witte wijn

n       klontje boter

n       1 vanillestokje

n       snuifje kaneel

n       3 eetlepels suiker

n       1 eetlepel honing

n       4 bolletjes vanille-ijs

Ingrediënten om te garneren

n       2 rijpe peren

n       suiker

n       vanillesaus

n       coulis van rode vruchten

 

Bereiding (30 minuten + afkoelen)

n       Snij de appels, de peren en de gedroogde abrikozen in dobbelsteentjes

n       Kook vervolgens de rozijnen eventjes op in de witte wijn

n       Doe een klontje boter in een pan, voeg de suiker en de honing toe

n       Stoof hierin de vruchten, samen met het in de lengte openspleten vanillestokje

n       Reken 10 minuten en roer regelmatig om

n       Laat het mengsel afkoelen

n       Pocheer de overige twee geschilde peren in suikerstroop

n       Snij ze daarna waaiervormig in dunne plakjes

n       Schik ze op de borden, bestrooi ze met wat suiker en geef ze kleur met de bunzenbrander

n       Verdeel de vruchten over de borden (gebruik eventueel een dresseerring) en leg er een bolletje vanille-ijs bij

n       Werk verder af naar smaak met wat vanillesaus en coulis van rode vruchten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen