Reuzengarnalensoepje

 

 

Ingrediënten (12 pers)

n  36 zoetwater reuzengarnalen

n  3 dl visfumet

n  2 dl witte wijn

n  1 dl olijfolie

n  30 gr bleekselder

n  30 gr prei

n  3 tomaten

n  3 eetlepels gehakte peterselie

n  2 eetlepels gehakte basilicum

n  sap van 2 citroenen

n  peper en zout

 

 

Bereiding

n  De reuzengarnalen pellen en het darmkanaal verwijderen

n  De prei en de selder schoonmaken en wassen

n  De prei in fijne reepjes en de selder in kleine blokjes snijden

n  De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden

n  De reuzengarnalen kort bakken in de hete olijfolie

n  Prei en selder toevoegen en even aanstoven

n  Het citroensap, de witte wijn, de visfumet, de blokjes tomaat en de basilicum toevoegen

n  Kruiden met peper en zout en even laten koken

n  De reuzengarnalen over soepkopjes verdelen,

n  Overgieten met de soep en garneren met de gehakte peterselie of een blaadje basilicum

 

Culinaire Kookclub Houthalen