Reuzengarnalensoepje |
Ingrediënten
(12 pers)
n
36 zoetwater reuzengarnalen
n
3 dl visfumet
n
2 dl witte wijn
n
1 dl olijfolie
n
30 gr bleekselder
n
30 gr prei
n
3 tomaten
n
3 eetlepels gehakte peterselie
n
2 eetlepels gehakte basilicum
n
sap van 2 citroenen
n
peper en zout
Bereiding
n
De reuzengarnalen pellen en het darmkanaal verwijderen
n
De prei en de selder schoonmaken en wassen
n
De prei in fijne reepjes en de selder in kleine blokjes snijden
n
De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine
blokjes snijden
n
De reuzengarnalen kort bakken in de hete olijfolie
n
Prei en selder toevoegen en even aanstoven
n
Het citroensap, de witte wijn, de visfumet, de blokjes tomaat en de
basilicum toevoegen
n
Kruiden met peper en zout en even laten koken
n
De reuzengarnalen over soepkopjes verdelen,
n
Overgieten met de soep en garneren met de gehakte peterselie of een
blaadje basilicum