Aardbeien slagroomkrans

 

Fijn amandeldeeg wordt in een kransvorm gebakken, overdwars doorgesneden en met aardbeien en een royale hoeveelheid slagroom gegarneerd. Een lekkere traktatie voor Uw gasten

 

 

Ingrediënten (15 stukken)

 

Beslag

n  200 gr zachte roomboter (en wat extra voor de vorm)

n  175 gr suiker

n  4 eieren

n  2 à 3 druppels amandelolie

n  300 gr tarwebloem (en wat extra voor de vorm)

n  50 gr amandelen

n  2 theelepels bakpoeder

 

Voor de vulling en de garnering

n  400 gr aardbeien

n  4 dl slagroom

n  2 zakjes vanillesuiker

n  100 gr aardbeienjam

n  2 eetlepels fijngehakte pistachenoten

 

 

Bereiding

n  De oven voorverwarmen op 175°C

n  Een kransvorm van ± 22 à 24 cm invetten en met bloem bestuiven

n  De roomboter en de suiker tot crème kloppen

n  Hierdoor geleidelijk de eieren en de amandelolie roeren

n  De bloem met de bakpoeder zeven en met de amandelen door het botermengsel roeren

n  Het beslag in de ingevette vorm doen en op een rooster onder in de oven ± 50 min bakken

n  De cake een paar minuten in de vorm laten afkoelen en dan omkeren op een rooster en

     verder laten afkoelen

n  Intussen de aardbeien wassen.

n  Een paar mooie aardbeien met kroontje apart houden voor de garnering

n  De rest ontkronen en in 2 of 4 stukken snijden

n  De slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen

n  De cake overdwars doorsnijden

n  De aardbeienjam over de onderste laag strijken

n  Wat slagroom erover strijken en met een deel van de stukjes aardbei bedekken

n  De tweede laag erop leggen

n  De krans rondom met slagroom bestrijken en bovenop kleine rozetten van slagroom spuiten

n  Elke rozet versieren met de apart gehouden aardbeien

n  Stukjes aardbei op de zijkant drukken en de gehakte pistachenoten erover strooien

n  De overige aardbeien fijnsnijden en wat pletten en door de rest van de slagroom roeren

n  Dit mengsel bij de krans serveren

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen