Gemengde verrassingsfrituur

 

Ingrediënten voor het beignetdeeg (4 pers)

n       250 gr Anco Patisseriebloem

n       zeezout

n       1½ dl primus

n       1 stijfgeklopt eiwit

n       2 eierdooiers

Ingrediënten om te frituren

n       ½ kg mosselen

n       1 dl witte wijn

n       8 à 12 gepelde scampi’s

n       100 ge visfilet (schar,schol, schelvis…)

n       ½ bloemkool

n       2 broccoli’s

n       1 courgette

n       sap van 1 citroen

n       2 dl Belolive Olijfolie Extra Vierge

n       3 fijngesnipperde sjalotten

n       kruiden (oregano, tijm, rozemarijn)

n       peper en zeezout

n       1 liter Belolive Frituurolie

 

Bereiding (40 minuten)

n       Meng alle ingrediënten voor het deeg en spatel op het laatste moment voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het beslag

n       Kook de mosselen in de witte wijn en haal ze uit de: schelpen

n       Verdeel de vis in reepjes van 4 cm

n       Blancheer de in roosjes verdeelde bloemkool en broccoli, en de in blokjes gesneden courgette

n       Meng de olijfolie met het citroensap, de sjalotjes, kruiden, zeezout en peper

n       Overgiet de ingrediënten met dit mengsel en laat ze een uur marineren

n       Verhit de frituurolie in de wok

n       Wentel alle ingrediënten door het deeg en bak ze in de hete olie

n       Niet te veel in één keer; zodat de olie niet te erg afkoelt

n       Laat de beignets uitdruipen op keukenpapier

 

Tip

n       Serveer op 4 verwarmde borden met tartaarsaus, partjes citroen en slablaadjes

 

Dranktip

n       Een frisse Primus 6

 

Culinaire Kookclub Houthalen