Gemengde
verrassingsfrituur |
Ingrediënten
voor het beignetdeeg (4 pers) n 250 gr Anco
Patisseriebloem n zeezout n 1½ dl primus n 1 stijfgeklopt eiwit n 2 eierdooiers Ingrediënten
om te frituren n ½ kg mosselen n 1 dl witte wijn n 8 à 12 gepelde
scampi’s n 100 ge visfilet
(schar,schol, schelvis…) n ½ bloemkool n 2 broccoli’s n 1 courgette n sap van 1 citroen n 2 dl Belolive
Olijfolie Extra Vierge n 3 fijngesnipperde
sjalotten n kruiden (oregano,
tijm, rozemarijn) n peper en zeezout n 1 liter Belolive
Frituurolie |
|
Bereiding (40 minuten)
n Meng alle
ingrediënten voor het deeg en spatel op het laatste moment voorzichtig het
stijfgeklopte eiwit door het beslag
n Kook de mosselen in
de witte wijn en haal ze uit de: schelpen
n Verdeel de vis in
reepjes van 4 cm
n Blancheer de in
roosjes verdeelde bloemkool en broccoli, en de in blokjes gesneden courgette
n Meng de olijfolie met
het citroensap, de sjalotjes, kruiden, zeezout en peper
n Overgiet de
ingrediënten met dit mengsel en laat ze een uur marineren
n Verhit de frituurolie
in de wok
n Wentel alle
ingrediënten door het deeg en bak ze in de hete olie
n Niet te veel in één
keer; zodat de olie niet te erg afkoelt
n Laat de beignets
uitdruipen op keukenpapier
Tip
n
Serveer op 4 verwarmde borden met tartaarsaus, partjes
citroen en slablaadjes
Dranktip
n Een frisse Primus 6