Gevulde kippenfilets met scampistaartjes

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 kippenfilets

n       32 gepelde scampi’s

n       1 pakje (400 gr ) Bonduelle Select Spinazie-Tuinerwtjes (diepvries)

n       1 flesje Tongerlo Dubbel Blond 6°

n       20 cl slagroom

n       sap van ½ citroen

n       verse oregano

n       boter

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Leg op elke kippenfilet 2 scampi’s

n       Plooi de filets dicht en prik ze vast met een coctailprikker

n       Verhit 20 gr boter en bak hierin de kippenfilets even aan

n       Voeg na enkele minuten de overige scampi’s toe en bak alles gaar op een zacht vuurtje

n       Haal de kip en de scampi’s uit de pan en houd ze warm

n       Zet de pan opnieuw op het vuur, giet er het bier in, roer de aanbaksels los en laat enkele minuten inkoken

n       Giet er de room bij en laat nog enkele minuten koken

n       Warm de kippenfilets en de scampi’s even mee in de saus

n       Voeg de oregano toe en kruid met peper en zout

n       Bereid de groentemengeling zoals aangegeven op de verpakking

 

Tip

n       Dik de saus eventueel nog een beetje met bindmiddel

 

Dranktip

n       Uiteraard schenken we bij dit gerecht een aroma-volle Tongelo Dubbel Blond 6°

 

Culinaire Kookclub Houthalen