Gevulde
kippenfilets met scampistaartjes |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 kippenfilets n 32 gepelde scampi’s n 1 pakje (400 gr )
Bonduelle Select Spinazie-Tuinerwtjes (diepvries) n 1 flesje Tongerlo
Dubbel Blond 6° n 20 cl slagroom n sap van ½ citroen n verse oregano n boter n peper en zout |
|
Bereiding
n Leg op elke
kippenfilet 2 scampi’s
n Plooi de filets dicht
en prik ze vast met een coctailprikker
n Verhit 20 gr boter en
bak hierin de kippenfilets even aan
n Voeg na enkele
minuten de overige scampi’s toe en bak alles gaar op een zacht vuurtje
n Haal de kip en de
scampi’s uit de pan en houd ze warm
n Zet de pan opnieuw op
het vuur, giet er het bier in, roer de aanbaksels los en laat enkele minuten
inkoken
n Giet er de room bij
en laat nog enkele minuten koken
n Warm de kippenfilets
en de scampi’s even mee in de saus
n Voeg de oregano toe
en kruid met peper en zout
n Bereid de groentemengeling
zoals aangegeven op de verpakking
Tip
n Dik de saus eventueel
nog een beetje met bindmiddel
Dranktip
n Uiteraard schenken we
bij dit gerecht een aroma-volle Tongelo Dubbel Blond 6°