Roereitje in de schaal met gerookte zalm

 

Ingrediënten (6 pers)

n       150 gr gerookte zalm

n       50 gr bieslook

n       6 eieren

n       1 eetlepel boter

n       5 cl room

n       wat veldsla

n       peper en zout

 

 

Bereiding (20 minuten)

n       Snij de gerookte zalm in blokjes van ongeveer dezelfde grootte

n       Hak de bieslook mooi fijn

n       Laat de boter au bain marie smelten

n       Tik voorzichtig het kapje van de eieren en giet de inhoud in een ruime kom

n       Houd de eierschalen apart

n       Klop de eieren los, giet ze op de boter en bak er een roerei van

n       Voeg de room en de bieslook toe en neem de pan van het vuur wanneer de eieren smeuïg zijn

n       Kruid met wat zout en peper

n       Bekleed de lege eierschalen rondom met enkele blaadjes veldsla en vul ze met roerei

n       Verdeel de blokjes gerookte zalm erover

n       Serveer de eieren met reepjes geroosterd brood of een gefrituurd plakje aardappel

 

Culinaire Kookclub Houthalen