Kaassoep met blokjes rode paprika |
Ingrediënten
(4 pers) n 120 gr gemalen
gruyèrekaas n 1 Petit
Suisse-kaasje (60 gr) n 400 ml
gevogeltefond (bokaal) n 1 rode paprika n 1 ui n 1 preiwit n 3 takjes verse tijm n 2 takjes peterselie n 2 teentjes knoflook n 1 koffielepel citroensap n 2 dl droge witte
wijn n 1 dl lichte room n 2 eetlepels
olijfolie n Topaz-kruiden:
paprikapoeder n peper en zout Ingrediënten
voor de afwerking n 30 gr geraspte
Parmezaanse kaas n 50 gr verse
geitenkaas |
|
Voorbereiding (10
minuten)
n Snipper de ui en de
look fijn
n Snij het preiwit in
fijne ringen
n Snij de paprika in
twee, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes
n Snipper de peterselie
fijn
Bereiding (20
minuten)
n Verhit 1 eetlepel
olijfolie in een steelpan
n Bak de paprikablokjes
gedurende 5 minuten al roerend op een middelmatig vuur tot ze net gaar zijn
n Kruid met peper en
zout en zet opzij
n Bak de
fijngesnipperde ui en knoflook al roerend in 1 eetlepel olijfolie gedurende 1
minuut
n Voeg de prei toe
n Bak nog 2 minuten al
roerend
n Voeg wijn,
gevogeltefond, tijmtakjes en paprikapoeder toe en laat 15 minuten afgedekt
sudderen
n Haal de pan van het
vuur en voeg de geraspte kaas toe, de roomkaas, de room, de cayennepeper, de
nootmuskaat, 1 dl water en 1 koffielepel citroensap
n Kruid met peper en
zout
n Mix de soep fijn, en
warm al roerend terug op (niet laten koken)
Afwerking
n Versier de borden
soep met de peterselie en de rode paprikablokjes
Tip
n Houdt U van een
uitgesproken kaassmaak?
n Voeg dan nog 30 gr
Parmezaanse kaas en 50 gr verse geitenkaas toe