Kaassoep met blokjes rode paprika

 

Ingrediënten (4 pers)

n       120 gr gemalen gruyèrekaas

n       1 Petit Suisse-kaasje (60 gr)

n       400 ml gevogeltefond (bokaal)

n       1 rode paprika

n       1 ui

n       1 preiwit

n       3 takjes verse tijm

n       2 takjes peterselie

n       2 teentjes knoflook

n       1 koffielepel citroensap

n       2 dl droge witte wijn

n       1 dl lichte room

n       2 eetlepels olijfolie

n       Topaz-kruiden: paprikapoeder
                         cayennepeper
                         nootmuskaat

n       peper en zout

Ingrediënten voor de afwerking

n       30 gr geraspte Parmezaanse kaas

n       50 gr verse geitenkaas

 

Voorbereiding (10 minuten)

n       Snipper de ui en de look fijn

n       Snij het preiwit in fijne ringen

n       Snij de paprika in twee, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes

n       Snipper de peterselie fijn

 

Bereiding (20 minuten)

n       Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan

n       Bak de paprikablokjes gedurende 5 minuten al roerend op een middelmatig vuur tot ze net gaar zijn

n       Kruid met peper en zout en zet opzij

n       Bak de fijngesnipperde ui en knoflook al roerend in 1 eetlepel olijfolie gedurende 1 minuut

n       Voeg de prei toe

n       Bak nog 2 minuten al roerend

n       Voeg wijn, gevogeltefond, tijmtakjes en paprikapoeder toe en laat 15 minuten afgedekt sudderen

n       Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe, de roomkaas, de room, de cayennepeper, de nootmuskaat, 1 dl water en 1 koffielepel citroensap

n       Kruid met peper en zout

n       Mix de soep fijn, en warm al roerend terug op (niet laten koken)

 

Afwerking

n       Versier de borden soep met de peterselie en de rode paprikablokjes

 

Tip

n       Houdt U van een uitgesproken kaassmaak?

n       Voeg dan nog 30 gr Parmezaanse kaas en 50 gr verse geitenkaas toe

 

Culinaire Kookclub Houthalen