Chocolademousse met sinaasappellikeur

 

Ingrediënten (4 pers)

n       Geraspte schil van 1 sinaasappel

n       150 gr pure chocolade

n       50 gr poedersuiker

n       2 eetlepels Grand Marnier

n       3 eiwitten

n       12 cl slagroom

 

Bereiding

n       Laat de geraspte sinaasappelschil 1 minuut blancheren in kokend water en laat ze uitlekken

n       Verbrokkel de chocolade en laat zachtjes smelten “au bain-marie”

n       Roer de poedersuiker; de likeur en de geraspte sinaasappelschil erdoor

n       Klop de eiwitten tot sneeuw en meng de chocolade erdoor

n       Klop de slagroom stijf en spatel door de mousse

n       Laat 2 uur opstijven in de koelkast

n       Doe de mousse in een spuitzak en spuit in coupes of glazen

n       Zet de chocolademousse in de koelkast tot vlak voor het opdienen en garneer met snippers sinaasappel

 

In het glas

n       Grand Marnier

n       Banyuls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen