Aspergeroomsoep met zalm en chevagne

 

Ingrediënten (4 pers)

n       3 botten asperges

n       2 aardappelen

n       1 ajuin

n       1 wit van prei

n       3 liter kippenbouillon

n       3 dl room

n       olijfolie

n       300 gr verse zalm

n       kervel

n       chevagnekaas

 

 

Bereiding

n       Schil de asperges en snij ze zeer fijn, bewaar de punten

n       Stoof ze aan samen met de aardappelen, ajuin en het fijngesneden wit van prei

n       Bevochtig met de kippenbouillon

n       Laat 30 minuten koken en mix de soepzeer fijn

n       Voeg er de room en de aspergepunten aan toe

n       Snij de zalm in blokjes en schik in een diep bord

n       De chevagnekaas in fijne reepjes snijden en over de zalm leggen

n       Overgiet met de soep en versier met kervel

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen