Gebraden kwartels met asperges |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 kwartels n 500 gr witte
asperges n
0.5 dl
room n
4 aardappelen n
50 gr boter n 4 vellen brickdeeg n 2 dl kalfsfond n 50 gr
prinsessenboontjes n ½ rode paprika n 100 gr knolselder n 1 wortel n boter om te bakken |
|
Bereiding
n Maak de boontjes, de
rode paprika, de knolselder en de wortel schoon en snijd deze groenten in
brunoise
n Braad de kwartels
n Reinig de asperges,
schil ze en kook ze
n Hou de punten apart
n Snij de rest in
brunoise en hou warm in de ingekookte room
n Maak mandjes van
brickdeeg en bak af
n Stoom de aardappelen
gaar, hol ze uit en vul ze met de brunoise van groenten
n Hou warm in de oven
n Kook de kalfsfond in
met een weinig aspergevocht en bind met boter
n Vul de mandjes met de
aspergebrunoise
n Schik samen met de
asperges, gevulde aardappelen en de kwartels op het bord
n Nappeer met de saus
Wijntip – levendige
rode wijn
n Beaujolais Villages
n Cabernet Sauvignon