Gebraden kwartels met asperges

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 kwartels

n       500 gr witte asperges

n       0.5 dl room

n       4 aardappelen

n       50 gr boter

n       4 vellen brickdeeg

n       2 dl kalfsfond

n       50 gr prinsessenboontjes

n       ½ rode paprika

n       100 gr knolselder

n       1 wortel

n       boter om te bakken

 

Bereiding

n       Maak de boontjes, de rode paprika, de knolselder en de wortel schoon en snijd deze groenten in brunoise

n       Braad de kwartels

n       Reinig de asperges, schil ze en kook ze

n       Hou de punten apart

n       Snij de rest in brunoise en hou warm in de ingekookte room

n       Maak mandjes van brickdeeg en bak af

n       Stoom de aardappelen gaar, hol ze uit en vul ze met de brunoise van groenten

n       Hou warm in de oven

n       Kook de kalfsfond in met een weinig aspergevocht en bind met boter

n       Vul de mandjes met de aspergebrunoise

n       Schik samen met de asperges, gevulde aardappelen en de kwartels op het bord

n       Nappeer met de saus

 

Wijntip – levendige rode wijn

n       Beaujolais Villages

n       Cabernet Sauvignon

 

Culinaire Kookclub Houthalen