Buideltje van seizoenfruit met een coulis van vanille

 

Ingrediënten (4 pers)

n       400 gr seizoenfruit

n       4 vellen filodeeg

n       80 gr suiker

n       5 cl Grand Marnier

n       4 reepjes sinaasappelschil

 

n       2 eierdooiers

n       30 gr suiker

n       2 dl halfvolle melk

n       ½ vanillestokje

 

Bereiding

n       Maak het fruit schoon en schik het op een blaadje van filodeeg met de suiker

n       Flambeer daarna met Grand Marnier

n       Bind toe met reepjes sinaasappelschil

n       Bak de buideltjes in de oven en laat bruinen

 

Bereiding vanillesaus

n       Klop de eierdooiers op met de suiker tot een witte schuimende massa

n       Kook de melk met het vanillestokje

n       Roer de melk door de eierdooiers

n       Zeef dit en laat zachtjes indikken zonder koken

n       Schik de buideltjes op het bord met het vanillesausje

 

In het glas - Lichte, zoete, witte wijn die past bij de gebruikte likeur

n       Muscat Vendanges Tardives

n       Moscato Auslese

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen