Asperge-appelsalade met geitenkaas |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 bundeltjes
asperges n 1 groene appel n 4 geitenkaasjes n 4 dunne plakken
ongezouten spek n een handjevol
waterkers Ingrediënten vinaigrette
n 2 dl maïsolie n 1 eierdooier n 2 eetlepel wijnazijn n 1 eetlepel verse dragonblaadjes |
|
Bereiding
n Maak de asperges
schoon en kook ze beetgaar
n Was de appel en
verdeel hem in partjes, verwijder het kokhuis en de pitten
n Rol de geitenkaasjes
in een plakje spek
n Zet onder de hete
grill tot het spek goudbruin is
n Doe de eierdooier, de
olie, de wijnazijn en de dragonblaadjes in een mengkom en mix tot een gladde
saus
n Verdeel de uitgelekte
asperges, de appelpartjes en de waterkers over de borden
n Besprenkel met een
lepel saus en leg de warme geitenkaasjes bovenop
Wijntip
n Muscat d’Alsace – een droge witte
Elzaswijn met een delicaat muscaataroma
en een weids boeket