Asperge-appelsalade met geitenkaas

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 bundeltjes asperges

n       1 groene appel

n       4 geitenkaasjes

n       4 dunne plakken ongezouten spek

n       een handjevol waterkers

Ingrediënten vinaigrette

n       2 dl maïsolie

n       1 eierdooier

n       2 eetlepel wijnazijn

n       1 eetlepel verse dragonblaadjes

 

 

Bereiding

n       Maak de asperges schoon en kook ze beetgaar

n       Was de appel en verdeel hem in partjes, verwijder het kokhuis en de pitten

n       Rol de geitenkaasjes in een plakje spek

n       Zet onder de hete grill tot het spek goudbruin is

n       Doe de eierdooier, de olie, de wijnazijn en de dragonblaadjes in een mengkom en mix tot een gladde saus

n       Verdeel de uitgelekte asperges, de appelpartjes en de waterkers over de borden

n       Besprenkel met een lepel saus en leg de warme geitenkaasjes bovenop

 

Wijntip

n       Muscat d’Alsace – een droge witte Elzaswijn  met een delicaat muscaataroma en een weids boeket

 

Culinaire Kookclub Houthalen