Kipfilet met een korstje van cacao 'à l'orange' en Mandarine Napoléon

 

Gastronomisch: een verrassend gerecht dat moeilijker lijkt dan het is

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 kipfilets

n       100 g paneermeel

n       1 dl vers sinaasappelsap

n       2 cl Mandarine Napoléon

n       2 dl bruine kalfsfond

n       5 sinaasappelen

n       cacaopoeder

n       peper en zout

n       boter

 

 

Bereiding

n       Bak de kipfilets mooi bruin in wat boter

n       Kruid met peper en zout

n       Meng het paneermeel met een weinig cacao

n       Bestrooi elke kipfilet met een laagje en giet er wat gesmolten boter over

n       Laat de filets kort aankleuren onder de grill

n       Blus de pan waarin de kipfilets zijn gebakken met het sinaasappelsap en de Mandarine Napoleon

n       Laat voor de helft inkoken

n       Voeg de fond toe en laat opnieuw inkoken totdat er een licht gebonden saus ontstaat

n       Schil de sinaasappelen met een scherp mesje, de witte vliezen moeten mee verwijderd worden

n       Snijd de sinaasappelpartje tussen de binnenste vliezen uit

n       Plaats de sinaasappelpartijtjes in het midden van het bord

n       Leg er de kipfilet op en overgiet met de saus

 

Tip

n       Lekker met mousseline van knolselder

n       Gebruik eetsinaasappels om partjes uit te snijden, met perssinaasappels gaat dat moeilijk

n       Als je tijdens het snijden van de sinaasappels het sap opvangt kom je al snel aan een deciliter. Even zeven is dan wel aangeraden

 

Culinaire Kookclub Houthalen