Kipfilet met een korstje van cacao 'à
l'orange' en Mandarine Napoléon |
Gastronomisch: een verrassend gerecht dat moeilijker
lijkt dan het is
Ingrediënten
(4 pers) n 4 kipfilets n 100
g paneermeel n 1
dl vers sinaasappelsap n 2 cl Mandarine Napoléon n 2
dl bruine kalfsfond n 5 sinaasappelen n cacaopoeder n peper en zout n
boter |
|
Bereiding
n Bak de kipfilets mooi
bruin in wat boter
n Kruid met peper en
zout
n Meng het paneermeel
met een weinig cacao
n Bestrooi elke
kipfilet met een laagje en giet er wat gesmolten boter over
n Laat de filets kort
aankleuren onder de grill
n Blus de pan waarin de kipfilets zijn
gebakken met het sinaasappelsap en de Mandarine Napoleon
n Laat voor de helft inkoken
n Voeg de fond toe en laat opnieuw
inkoken totdat er een licht gebonden saus ontstaat
n Schil de sinaasappelen met een
scherp mesje, de witte vliezen moeten mee verwijderd worden
n Snijd de sinaasappelpartje tussen de
binnenste vliezen uit
n Plaats de sinaasappelpartijtjes in
het midden van het bord
n Leg er de kipfilet op en overgiet
met de saus
Tip
n Lekker met mousseline
van knolselder
n Gebruik
eetsinaasappels om partjes uit te snijden, met perssinaasappels gaat dat moeilijk
n
Als je tijdens het snijden van de sinaasappels het sap
opvangt kom je al snel aan een deciliter. Even zeven is dan wel aangeraden