Bananensouffleetje

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 rijpe bananen

n       50 gr kristalsuiker

n       1 citroen

n       20 gr maïszetmeel

n       20 cl melk

n       4 eieren

n       wat boter

 

Bereiding

n       Verwarm de oven voor op 180°C

n       Prak de bananen met een vork, besprenkel met citroensap, meng en bewaar koel

n       Breng de melk aan de kook

n       Scheid de dooiers van het eiwit

n       Klop de dooiers met de suiker

n       Klop de eiwitten tot een stevige sneeuw

n       Doe het maïszetmeel in een steelpannetje en giet er de hete melk over

n       Laat enkele minuten indikken op een zacht vuurtje onder voortdurend kloppen

n       Haal van het vuur af, voeg de eierdooiers toe, daarna de geprakte bananen

n       Goed mengen alvorens het eiwit erdoor te roeren

n       Beboter 4 soufflévormpjes en giet er deze bereiding in

n       Laat 15 minuten bakken in de oven

n       Bestrooi de soufflés met wat suiker en zet ze heel eventjes onder de ovengril

n       Dien meteen op

 

Wijntip

n       La Pissardière, bourgogne chardonnay, droge witte wijn MO 1998M

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen