Courgettesoep met kaas |
Ingrediënten
(6 pers) n 1400 gram courgetten n 150 gr gorgonzola n 2 uien n 1 liter rundvlees- of
groentebouillon n 4 dl (koks)room n olijfolie n boter n peper n zout n oregano |
|
Bereiding
n Snipper de uien en fruit ze in 2
eetlepels olijfolie en 30 gr boter
n Snijd de courgettes in dunne
plakjes en stoof ze ongeveer 10 minuten bij de uien in de pan
n Doe er zout en peper bij en 2 eetlepels
oregano
n Voeg dan 1 liter rundvlees- of
groentebouillon toe
n Laat het geheel 35 minuten zachtjes
doorkoken
n Snij de gorgonzola in kleine
blokjes en laat ze smelten in de soep
n Hou eventueel wat extra blokjes als
garnering achter
n Voeg nu de room toe
n Proef of het lekker is en voeg
eventueel nog wat extra peper toe en mogelijk ook nog wat bouillon als de soep
te dik is (dit uiteraard naar smaak)
n Pureer de soep met een staafmixer
of in de keukenmachine
n Bij het opdienen eventueel garneren
met blaadjes verse oregano en wat verkruimelde gorgonzola