Courgettesoep met kaas

 

Ingrediënten (6 pers)

n       1400 gram courgetten

n       150 gr gorgonzola

n       2 uien

n       1 liter rundvlees- of groentebouillon

n       4 dl (koks)room

n       olijfolie

n       boter

n       peper

n       zout

n       oregano

 

 

Bereiding

n       Snipper de uien en fruit ze in 2 eetlepels olijfolie en 30 gr boter

n       Snijd de courgettes in dunne plakjes en stoof ze ongeveer 10 minuten bij de uien in de pan

n       Doe er zout en peper bij en 2 eetlepels oregano

n       Voeg dan 1 liter rundvlees- of groentebouillon toe

n       Laat het geheel 35 minuten zachtjes doorkoken

n       Snij de gorgonzola in kleine blokjes en laat ze smelten in de soep

n       Hou eventueel wat extra blokjes als garne­ring achter

n       Voeg nu de room toe

n       Proef of het lekker is en voeg eventueel nog wat extra peper toe en mogelijk ook nog wat bouillon als de soep te dik is (dit uiteraard naar smaak)

n       Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine

n       Bij het opdienen eventueel garneren met blaadjes verse oregano en wat verkruimelde gorgonzola

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen