Zalm in een knapperig jasje |
Gastronomisch: een verrassend gerecht dat moeilijker
lijkt dan het is
Ingrediënten
(4 pers) n
600 gr zalmfilets n
enkele blaadjes ijsbergsla n
citroensap n
zout n
garnalensaus n
6 velletjes bladerdeeg n
3 koppen gekookte rijst |
|
Bereiding
n De gewassen blaadjes ijsbergsla enkele
minuten in ruim kokend water blancheren tot ze slap zijn
n De blaadjes sla goed laten
uitlekken en daarna tussen 2 theedoeken drogen
n De zalmfilets in 4 mooie gelijke
stukken en met peper en zout inwrijven
n Elke filet in een blaadje sla
wikkelen
n De plakjes bladerdeeg op elkaar
leggen en tot een flinke lap uitrollen
n Het deeg in 4 stukken snijden en om
de vis vouwen
n De naden goed vastdrukken en aan
de bovenkant wat gaatjes in het deeg prikken
n De vispakketjes op een vochtige
bakplaat leggen en 20 minuten in de hete oven op 220°C bakken
n De pakketjes met de garnalensaus,
rijstimbaaltje en broccoli serveren
Garnalensaus |
Ingrediënten
(4 pers) n 50 gr ongepelde
grijze garnalen n ½ eetlepel olijfolie n 50 ml visfumet n 50 ml droge witte wijn n
½ eetlepel
tomatenpuree n
25 ml room n ½ teentje knoflook n 1 takje tijm n 1 blaadje laurier |
|
Bereiding
n Pel de garnalen
n Stoof de pellen in de olijfolie
n Roer de tomatenpuree in de visfond
en giet bij de garnalenpellen
n Voeg de wijn, de tijm, laurier en
knoflook uit de pers toe
n Laat 5 min koken
n Zeef de saus en voeg van het vuur de
room toe
n Breng op smaak met peper en zout
n Hou warm op zacht vuurtje -
Garnalen in knoflooksaus |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 bosje lente-uitjes n ½ theelepel zwarte peper n 3 teentjes knoflook n 1 eetlepel cognac n 25 gr boter n 1 dl witte wijn n 2 eetlepels crème fraîche n 1 dl visbouillon n zout n 200 gr garnalen |
|
Bereiding
n Was de op Snijd de lente-uitjes in smalle
ringen
n Pel de teentjes knoflook en hak ze
fijn
n Smelt de boter in een steelpannetje
zonder dat de boter bruin wordt
n Voeg de uienringetjes, de
fijngehakte knoflook en de peper toe
n Bak op een laag vuur ongeveer 2
minuten
n Zet het vuur hoog, voeg de cognac,
de wijn en de bouillon toe
n Breng het geheel aan de kook en
laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen
n Roer de crème fraîche door de hete
saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht
verdampt is en de saus licht gebonden
n Dit duurt ongeveer 3 minuten
n Breng de saus op smaak met een
snuifje zout
n Voeg de garnalen toe en laat ze in
1 minuut goed warm worden
n Schep de garnalen in knoflooksaus
in 4 schaaltjes en serveer direct met warm stokbrood
Garnalensaus op basis kreeftensoep |
Ingrediënten
(8 pers) n 1 blik kreeftensoep n 250 ml room n 250 gr garnalen |
|
Bereiding
n Meng de room met de
inhoud van het blik en verwarm tot koken
n Voeg de garnalen toe en
laat even meekoken