Fondant chocoladetaart

 

Ingrediënten (4 pers)

n       250 gr bloem

n       zout

n       40 gr bloemsuiker

n       230 gr Belolive bakken en braden

n       3 eieren

n       3 eigelen

n       310 gr chocolade

n       35 gr room

n       1 vanillestokje

 

 

Bereiding

n       Meng de bloem met wat zout en de bloemsuiker

n       Voeg er 160 gr Belolive bakken en braden aan toe en meng tot je een vast deeg bekomt

n       Voeg er 1 ei aan toe en laat 2 uur rusten

n       Rol het deeg uit en schik het in een taartvorm

n       Beleg het met alumi­niumfolie en bedek dit met droge vruchten zodat het deeg plat blijft

n       Bak 15 minuten op 210°C

n       Kook de room en laat er de chocolade in smelten

n       Voeg de rest van de Belolive bakken en braden aan toe alsook de vanille

n       Roer en laat het geheel afkoelen

n       Voeg er de eigelen en de rest van de eieren aan toe en giet in de gebakken vorm

n       Bak op zo'n 120°C

n       Laat de taart afkoelen voor ze op te eten

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen