Witloofsoep met mosterd |
Ingrediënten
(6 pers) n 2 struikjes witloof n 35 gr boter n ½ theelepel suiker n 1¼ liter kippenbouillon n 1 eetlepel mosterd n 1 bekertje créme fraîche à 125 ml n 2 theelepels maïzena n zout n vers gemalen peper n bieslook om te garneren |
|
Bereiding
n Snij het schoongemaakte witloof in
grove stukken en verwijder de harde kern
n Verhit de boter in een soeppan en laat
het witloof met de suiker kort stoven zonder te laten kleuren
n Roer er de bouillon door en laat ca
5 minuten zachtjes koken
n Pureer de soep met de staafmixer of
in de foodprocessor
n Breng de soep aan de kook en klop
er de mosterd en de crème fraîche door
n Bind de soep met de in water
aangemaakte maïzena en proef of er nog zout en/of peper bij moet
n Klop de soep met de garde of
staafmixer luchtig en bestrooi vlak voor het serveren met fijngeknipte bieslook