Witloofsoep met mosterd

 

Ingrediënten (6 pers)

n       2 struikjes witloof

n       35 gr boter

n       ½ theelepel suiker

n       1¼ liter kippenbouillon

n       1 eetlepel mosterd

n       1 bekertje créme fraîche à 125 ml

n       2 theelepels maïzena

n       zout

n       vers gemalen peper

n       bieslook om te garneren

 

 

Bereiding

n       Snij het schoongemaakte witloof in grove stukken en verwijder de harde kern

n       Verhit de boter in een soeppan en laat het witloof met de suiker kort stoven zonder te laten kleuren

n       Roer er de bouillon door en laat ca 5 minuten zachtjes koken

n       Pureer de soep met de staafmixer of in de foodprocessor

n       Breng de soep aan de kook en klop er de mosterd en de crème fraîche door

n       Bind de soep met de in water aangemaakte maïzena en proef of er nog zout en/of peper bij moet

n       Klop de soep met de garde of staafmixer luchtig en bestrooi vlak voor het serveren met fijngeknipte bieslook

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen