Parfait van witte chocolade en advocaat

 

Ingrediënten (4 pers)

n       ½ l slagroom

n       1 eetlepel fijne suiker

n       300 gr witte chocolade

n       4 eiwitten

n       150 gr verse geitenkaas (Chavroux)

n       1½ blaadje gelatine

n       1 à 2 eetlepels advocaat

Ingrediënten voor de saus

n       50 gr fijne suiker

n       6 eetlepels water

n       sap van 2 sinaasappels

n       2 eetlepels Cointreau

 

Bereiding

n       Laat de gelatine weken in ruim koud water

n       Breek de chocolade in stukjes

n       Verwarm op een zacht vuur de helft van de slagroom

n       Doe er de chocolade bij en roer tot die volledig gesmolten is

n       Voeg er de geitenkaas aan toe en roer weer goed glad

n       Klop de rest van de slagroom lobbig met de fijne suiker

n       Klop de eiwitten stijf

n       Spatel eerst de slagroom en dan de eiwitten luchtig door de kaasmassa

n       Schep de helft van het mengsel in een cakevorm

n       Laat 30 minuten opstijven in de diepvriezer

n       Schep dan een streep advocaat in het midden op het ijs

n       Dek af met de rest van het kaasmengsel

n       Laat weer 30 minuten opstijven in de diepvriezer

n       Breng voor de saus het water aan de kook met de fijne suiker

n       Blus met het sinaasappelsap en de Cointreau

n       Roer goed glad

n       Laat afkoelen

n       Serveer in plakken met de lichtjes gekoelde saus en eventueel wat verse vruchten

 

Tip van de chef

n       Haal de vorm een half uur voor U het ijs gaat serveren uit de diepvriezer zodat het wat zachter kan worden

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen