Winterse erwtensoep met Superanoham en Superano Cotto
onder een korstje van bladerdeeg |
Ingrediënten
(4 pers) n ½ witte selder n 200 gr gedroogde spliterwten n 1 dikke plak Superano n 4 plakken bladerdeeg (10/10) n 2 teentjes knoflook n 50 gr gemalen Emmentaler n 2 x prei n 2 uien n 1 dikke plak Superano Cotto n 2 liter gevogeltebouillon n 1 eigeel n 2 eetlepels Parmezaanse kaas n 4 dikke plakken wit brood |
|
Bereiding
n Laat de spliterwten 12 uren weken
in een ruime pot koud water
n Water afgieten
n De groentjes fijnsnijden, spoelen,
aanstoven in een klontje boter met één knoflookteentje
n Voeg de uitgelekte spliterwten toe
en bevochtig deze met de bouillon
n Laat dit ongeveer 1 uur zachtjes
koken
n Mix de soep, breng op smaak met
witte peper
n Zeef de soep indien nodig
n Snijd de Superano en de Cotto in
blokjes
n Voeg de blokjes toe aan de soep en
laat een 10-tal minuten doorkoken
n Laat de soep afkoelen in de grote
soepkommen
n Wrijf de randen van de kommen i met
eigeel
n Leg daarop de ronde plakken
bladerdeeg, wrijf ze in met eigeel en bestrooi met Parmezaanse kaas
Afwerking
n Steek de soepkommen in een
voorverwarmde oven van 200°C
n Laat deze 12 à 15 minuten afbakken
n Plet het knoflookteentje en wrijf
dit over de dikke plakken brood zonder korst
n Bestrooi deze met de gemalen
Emmentaler
n Bak deze ongeveer 4minuten in de
oven
Let op
n Doe de oven nooit open voordat het
deeg een mooie bruine korst heeft, anders valt het deeg onherroepelijk in!