Konijnenrug met pruimen |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 konijnenruggen n 300 gr gedroogde pruimen zonder
pit n 2 eetlepels bloem n 4 sjalotten n 2 klontjes boter n 50 ml Cognac n 150 ml droge witte wijn n 150 ml kippenbouillon n een takje tijm n peper en zout n 1 eetlepel fijngehakte platte
peterselie |
|
Bereiding
n Hak de sjalot in stukjes
n Laat ze gedurende 5 minuten zachtjes
aanfruiten in wat boter in een pot met dikke bodem
n Peper en zout de konijnenruggen
n Draai elk stuk in de bloem en geef
telkens een tikje op het vlees om de overtollige bloem van de ruggen te laten
springen
n Zet een braadpan op het vuur en laat
warmen
n Bak de konijnenruggen in wat boter
tot ze langs alle kanten een zacht bruin kleurtje gekregen hebben
n Leg de ruggen, op de gestoofde
sjalot in de pot met dikke bodem
n Overgiet het vlees met de Cognac
n Flambeer niet maar laat de vloeistof
bijna volledig uit de pot verdampen
n Giet de witte wijn bij het konijn
n Laat opnieuw inkoken zonder deksel
tot er nog maar de helft van overblijft
n Giet dan de kippenbouillon in de pot
n Voeg het takje tijm toe
n Breng aan de kook, roer in de saus
n Het konijn mag nu gedurende 20
minuten garen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot
n De pruimen hebben we in de koelkast
een nachtje laten weken
n Giet de pruimen af en laat uitlekken
n Voeg ze dan toe aan het konijn
n Laat nog 5 minuten verder stoven
onder deksel
n Werk de schotel af met wat fijn
gehakte platte peterselie
n Serveer met verse gekookte pasta
Tip
n De pruimen kunnen eventueel
vervangen worden door rozijntjes. Ook die moeten een nacht weken
Wijntip
n Een jonge Merlot en dat mag zelfs
een goed glas Saint-Emilion zijn.