Ganzen lever in gelei met mousse van doperwtjes

 

Ingrediënten (4 à 6 pers)

n       50 gr ganzenleverterrine

n       50 gr doperwtjes (diepvries)

n       ½ dl truffeljus

n       ½ dl room (40%)

n       2 gelatineblaadjes (van 3 gr)

n       1½ dl kippenbouillon

n       rozemarijnnaaldjes

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Wrijf de ganzenleverterrine door een fijne zeef tot puree

n       Voeg er de truffeljus aan toe en vermeng

n       Verdeel de mousse over 4 à 6 glaasjes en zet ze daarna in de koelkast

n       Blancheer de erwtjes 5 minuten in gezouten water, giet ze af en dompel ze onder in ijskoud water

n       Hou 4 à 6 erwtjes apart (afhankelijk van het aantal glaasjes) en pureer de rest samen met de room

n       Breng op smaak met peper en meng er één geweekt en gesmolten gelatineblaadje door

n       Wrijf de bereiding door een fijne zeef

n       Laat de kippenbouillon tot de helft inkoken

n       Laat er het tweede geweekte gelatineblaadje in oplossen en vermeng

n       Laat afkoelen tot het mengsel lauw is geworden

n       Vermeng met de erwtenpuree en verdeel een dun laagje hiervan over de opgesteven ganzenlevermousse

n       Laat opstijven in de koelkast en werk af met een erwtje en rozemarijn

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen