Ganzen lever in gelei met mousse van doperwtjes |
Ingrediënten
(4 à 6 pers) n 50 gr ganzenleverterrine n 50 gr doperwtjes (diepvries) n ½ dl truffeljus n ½ dl room (40%) n 2 gelatineblaadjes (van 3 gr) n 1½ dl kippenbouillon n rozemarijnnaaldjes n peper en zout |
|
Bereiding
n Wrijf de ganzenleverterrine door een
fijne zeef tot puree
n Voeg er de truffeljus aan toe en
vermeng
n Verdeel de mousse over 4 à 6
glaasjes en zet ze daarna in de koelkast
n Blancheer de erwtjes 5 minuten in
gezouten water, giet ze af en dompel ze onder in ijskoud water
n Hou 4 à 6 erwtjes apart (afhankelijk
van het aantal glaasjes) en pureer de rest samen met de room
n Breng op smaak met peper en meng er
één geweekt en gesmolten gelatineblaadje door
n Wrijf de bereiding door een fijne
zeef
n Laat de kippenbouillon tot de helft
inkoken
n Laat er het tweede geweekte
gelatineblaadje in oplossen en vermeng
n Laat afkoelen tot het mengsel lauw
is geworden
n Vermeng met de erwtenpuree en
verdeel een dun laagje hiervan over de opgesteven ganzenlevermousse
n Laat opstijven in de koelkast en
werk af met een erwtje en rozemarijn