Tomatencoulis |
Ingrediënten
n 1 kg tomaten (Roma) n 1tel schoongemaakt en in stukken n 1 ui, gepeld en in stukken n 1 teentje knoflook n 1 eetlepel (afgestreken)
tomatenpuree n peper en zout n 1 koffielepel griessuiker n snuifje cayennepeper n 1 eetlepel olijfolie |
|
Bereiding
n Snij de tomaten in stukken
n Warm de olijfolie lichtjes op en doe
er de tomaten en de overige ingrediënten bij
n Laat 1 uur zachtjes sudderen en roer
af en toe om
n Wrijf door een fijne zeef
Knolseldersoepje met zeevruchten |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 plakjes gerookt spek n 1 eetlepel olijfolie n 1 zakje geraspte knolselder n 100 gr geschilde aardappelen in
plakjes n
1 preiwit n
2 takjes
tijm n
laurier n
2 dl room n 1 potje visfond n 2 dl water n peper en zout n 8 Sint-Jakobsvruchten n handvol kokkels of venusschelpjes |
|
Bereiding
n Verhit de olie in een pan en bak er
het spek in
n Doe er het fijn gesneden preiwit
bij, de tijm en de laurier
n Laat even verder fruiten
n Voeg er de knolselder en de
aardappelplakjes aan toe en laat stoven
n Giet er de visfond, de room en het
water bij
n Breng aan de kook en laat, onder
deksel, een kwartiertje koken
n Verwijder het spek en de laurier
n Mix de soep fijn en kruid eventueel
met peper en zout
n Doe er de kokkels of venusschelpjes
bij en laat even meekoken tot ze opengaan
n Bak de Sint-Jakobsvruchten heel kort
aan beide kanten en kruid ze met peper en zout
n Halveer ze
n Verdeel de soep en de plakjes
Sint-Jakobsvruchten over de kommetjes en serveer