Tiramisu

 

Ingrediënten (4 pers)

n       100 gr lange vingers (te koop in grootwarenhuis)

n       1 kleine kop sterke mokka

n       borrelglas Amaretto

n       4 eierdooiers

n       70 gr suiker

n       2 dl marsala

n       1 blaadje gelatine

n       330 gr mascarpone

n       1 eetlepel bittere cacaopoeder

 

Bereiding

n       Meng de koffie met de Amaretto

n       De koekjes kort weken in dit mengsel

n       Verdeel de koekjes over de bodem van een springvorm

n       Meng de eierdooiers met de suiker met de marsala en klop het mengsel op een matig vuurtje tot een schuimende massa (net zoals een sabayon)

n       Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe en spatel de mascarpone door het mengsel

n       Verdeel de massa over de koekjes en laat gedurende tenminste 4 uur opstijven in de koelkast

n       Bestrooi rijkelijk met cacaopoeder

 

Tip

n       Probeer de lange vingers ook eens te vervangen door peperkoek. Een ware openbaring!

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen