Salade van gemarineerde paddestoelen |
Ingrediënten
(4 pers) n 500 gr gemengde bospaddestoelen n ijsbergsla n 1 eetlepel balsamicoazijn n 2 eetlepels notenolie n verse peterselie, salie en
bieslook n peper en zout |
|
Bereiding
n Spoel de sla, maak de bladeren los
van de krop maar laat ze heel
n Wrijf de paddestoelen droog schoon
n Bak ze kort op een hevig vuur, in
een droge koekenpan
n Schep de paddestoelen met een
schuimspaan in een kom
n Blus de pan met de azijn
n Schenk de hete azijn bij de
paddestoelen
n Doe er de notenolie bij
n Kruid met peper en zout
n Schep om en laat een kwartiertje
afkoelen
n Schep in een groot blad ijsbergsla
een portie paddestoelensalade
n Werk af met gemengde, gesnipperde
tuinkruiden naar smaak
n Lekker met warme toost of bruin
brood