Salade van gemarineerde paddestoelen

 

Ingrediënten (4 pers)

n       500 gr gemengde bospaddestoelen

n       ijsbergsla

n       1 eetlepel balsamicoazijn

n       2 eetlepels notenolie

n       verse peterselie, salie en bieslook

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Spoel de sla, maak de bladeren los van de krop maar laat ze heel

n       Wrijf de paddestoelen droog schoon

n       Bak ze kort op een hevig vuur, in een droge koekenpan

n       Schep de paddestoelen met een schuimspaan in een kom

n       Blus de pan met de azijn

n       Schenk de hete azijn bij de paddestoelen

n       Doe er de notenolie bij

n       Kruid met peper en zout

n       Schep om en laat een kwartiertje afkoelen

n       Schep in een groot blad ijsbergsla een portie paddestoelensalade

n       Werk af met gemengde, gesnipperde tuinkruiden naar smaak

n       Lekker met warme toost of bruin brood

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen