Kerrie-appelsoep

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       4 kleine appels vb Cox Orange

n       2 aardappelen

n       1 ui

n       ¾ liter gevogeltebouillon

n       200 gr room

n       300 gr eendenfilet

n       boter en olie

n       2 theelepels kerriepoeder

n       suiker

n       2 blaadjes laurier

n       verse koriander

n       peper uit de molen en zout

 

Bereiding

n       Schil de appels en snij ze in blokjes

n       Schil de aardappelen en snij ze in stukjes

n       Pel en snipper de ui

n       Stoof fruit en groenten aan in een diepe pan in wat boter of olie

n       Strooi er het kerriepoeder bij

n       Laat ½ minuut bakken

n       Leng aan met de gevogeltebouillon

n       Doe er de laurier bij

n       Breng op smaak met mespunt suiker en peper en zout

n       Dek af en laat 20 minuten koken

n       Haal de laurier uit de bouillon

n       Mix de soep

n       Doe er de room bij

n       Kruid ze naar smaak en hou ze warm op een zacht vuur

n       Snij het vel van de eendenfilet in

n       Leg de filet 10 minuten op de velkant in hete olie

n       Keer om en laat nog 5 ą 10 minuten bakken op de andere kant

n       Kruid met peper en zout

n       Snij de filet in plakjes

n       Verdeel ze over de borden

n       Schep er de hete soep bij

n       Werk af met gehakte koriander

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen