Kerrie-appelsoep |
Ingrediėnten
(4 pers) n 4 kleine appels vb Cox Orange n 2 aardappelen n 1 ui n ¾ liter gevogeltebouillon n 200 gr room n 300 gr eendenfilet n boter en olie n 2 theelepels kerriepoeder n suiker n 2 blaadjes laurier n verse koriander n peper uit de molen en zout |
|
Bereiding
n Schil de appels en snij ze in
blokjes
n Schil de aardappelen en snij ze in
stukjes
n Pel en snipper de ui
n Stoof fruit en groenten aan in een
diepe pan in wat boter of olie
n Strooi er het kerriepoeder bij
n Laat ½ minuut bakken
n Leng aan met de gevogeltebouillon
n Doe er de laurier bij
n Breng op smaak met mespunt suiker en
peper en zout
n Dek af en laat 20 minuten koken
n Haal de laurier uit de bouillon
n Mix de soep
n Doe er de room bij
n Kruid ze naar smaak en hou ze warm
op een zacht vuur
n Snij het vel van de eendenfilet in
n Leg de filet 10 minuten op de
velkant in hete olie
n Keer om en laat nog 5 ą 10 minuten
bakken op de andere kant
n Kruid met peper en zout
n Snij de filet in plakjes
n Verdeel ze over de borden
n Schep er de hete soep bij
n Werk af met gehakte koriander