Appel met pittige kip

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 dikke appels vb Jonagold

n       1½ dl kippenbouillon

n       1 ui

n       peper uit de molen en zout

n        

Ingrediënten voor de vulling

n       300 gr kipfilet

n       1 ui

n       1 groen chilipepertje

n       1 theelepel boter

n       2 theelepels bloem

n       2 dl kippenbouillon

n       2 eetlepels room

n       20 gr cashewnoten

 

Bereiding

n       Snij de kipfilet in blokjes, bak ze aan in de hete boter

n       Snipper de ui en het pepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten) fijn

n       Doe ze bij de kip, laat kort meebakken

n       Strooi er de bloem over en schep goed om

n       Leng aan met de kippenbouillon en roer goed

n       Laat 5 minuten zacht koken

n       Vermeng met de room en breng op smaak met peper en zout

n       Hak de noten grof en rooster ze zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag

n       Doe ze bij het kipmengsel

n       Spoel de appels en halveer ze en verwijder klokhuis en pitten

n       Haal er met een parisienneboortje zoveel mogelijk vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen

n       Snij het uitgehaalde vruchtvlees in vrij kleine stukjes

n       Kruid de binnenkant van de appels met een beetje peper en zout

n       Zet ze in een ovenschaal, vul ze met de kip

n       Leg rond de gevulde appels de stukjes vruchtvlees en de fijngesneden ui

n       Giet er de kippenbouillon bij

n       Zet 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven

n       Lekker met rijst

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen