Appel met pittige kip |
n
4 dikke appels vb Jonagold n 1½ dl kippenbouillon n 1 ui n peper uit de molen en zout n Ingrediënten
voor de vulling n 300 gr kipfilet n 1 ui n 1 groen chilipepertje n 1 theelepel boter n 2 theelepels bloem n 2 dl kippenbouillon n 2 eetlepels room n 20 gr cashewnoten |
|
Bereiding
n Snij de kipfilet in blokjes, bak ze
aan in de hete boter
n Snipper de ui en het pepertje
(zonder zaadjes of zaadlijsten) fijn
n Doe ze bij de kip, laat kort
meebakken
n Strooi er de bloem over en schep
goed om
n Leng aan met de kippenbouillon en
roer goed
n Laat 5 minuten zacht koken
n Vermeng met de room en breng op
smaak met peper en zout
n Hak de noten grof en rooster ze
zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag
n Doe ze bij het kipmengsel
n Spoel de appels en halveer ze en
verwijder klokhuis en pitten
n Haal er met een parisienneboortje
zoveel mogelijk vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen
n Snij het uitgehaalde vruchtvlees in
vrij kleine stukjes
n Kruid de binnenkant van de appels
met een beetje peper en zout
n Zet ze in een ovenschaal, vul ze met
de kip
n Leg rond de gevulde appels de
stukjes vruchtvlees en de fijngesneden ui
n Giet er de kippenbouillon bij
n Zet 25 minuten in een op 200°C
voorverwarmde oven
n Lekker met rijst